Kostreš: LSV poštuje odluku SDS-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 10. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: LSV poštuje odluku SDS-a

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da neće biti pokrajinski sekretar u rekonstruisanoj pokrajinskoj vladi.

LSV

Kostreš je, povodom spekulacija da bi mogao da se nađe na čelu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, rekao Tanjugu da on neće biti sekretar niti za poljoprivredu, niti će preuzeti bilo koji drugi sekretarijat u vladi Vojvodine. On je potvrdio najavu predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića da su u pitanju dani kada će ta vlada biti rekonstruisana.

– Termin sednice Skupštine Vojvodine zavisi i od predsednika parlamenta. Mi smo razgovore priveli kraju i Pajtić bi novu rekonstruisanu vladu mogao da sastavi u narednih nekoliko dana – naveo je Kostreš. On je istakao da će kadrovska rešenja saopštiti sam Pajtić. Što se tiče LSV-a, Kostreš je naveo da će ona imati ingerencije koje i do sada imala nad sekretarijatima za kulturu i informisanje i omladinu i sport i da očekuje da će dobiti još jedan sekretarijat, najverovatnije, kako je naglasio, Sekretarijat za poljoprivredu.

Komentarišući odluku SDS da ne bude deo rekonstruisane pokrajinske vlade, Kostreš je kazao da je to odluka njihovih koalicionih partnera i da je u LSV respektuju.

– Mislim da bi oni mnogo pomogli da učestvuju u vladi, ali pošto su odlučili kako su odlučili, mi tu odluku poštujemo – rekao je Kostreš.

(BILSV, 29. 10. 2014)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook