Kostreš: Nadam se dogovoru u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 28. 06. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Nadam se dogovoru u Novom Sadu

NOVI SAD – U ovom momentu dosta je teško reći šta bi moglo da se desi u pregovorima o budućoj većini u Novom Sadu, ali Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da je moguć dogovor sa Demokratskom strankom oko nastavka upravljanja gradom, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

U izjavi novinarima u Novom Sadu, Kostreš je naveo da trenutno postoje dve opcije raspleta u Novom Sadu - jedna, po kojoj bi Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata napravile većinu koja bi mogla da nastavi upravljanje gradom, i druga, da Demokratska stranka, zajedno sa Dverima, Demokratskom strankom Srbije i Srpskom radikalnom strankom formira većinu koja će upravljati gradom.  

U opoziciju sa zadovoljstvom

– Ono što Liga socijaldemokrata Vojvodine veruje je da ćemo uspeti da se dogovorimo. Verujemo, da je saradnja sa radikalima, Demokratskom strankom Srbije i Dverima samo opcija pojedinaca u Demokratskoj stranci, a da to nije stav cele stranke. Ali, ukoliko se takva odluka donese, Liga socijaldemokrata Vojvodine će sa velikim zadovoljstvom otići u opoziciju – naveo je Kostreš.
Komentarišući razvoj situacije po pitanju formiranja Vlade Srbije, koju će po svemu sudeći formirati Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka,  Kostreš je rekao da je Liga u tom slučaju protiv učešća SPS u pokrajinskoj vladi.
Naveo je da se mora napraviti jasna vododelnica između toga ko je na jednoj strani političkog spektra, a ko na drugoj.
– Taj tip političkog svingeraja Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati. Mi nismo spremni da budemo u vlasti svi sa svima i ako je vlast sama po sebi povod bavljenja politikom, LSV će otići u opoziciju. Dakle, ako svi mogu sa svima, Liga ne može sa svima – zaključio je Kostreš.

Ne odustajemo od interesa Vojvodine

Zamenik predsednika LSV je rekao i da nema razloga da Liga socijaldemokrata Vojvodine odustane od onoga što po Ustavu pripada Vojvodini, dodajući da će se videti kako će se nova skupštinska većina odnositi prema autonomiji Vojvodine.
– Nadam se da sada skupštinska većina u AP Vojvodini neće morati zbog svojih gazda u Beogradu da se sakriva iza raznih manipulacija, da spušta glavu i da ne vodi računa o interesima Vojvodine – istakao je Kostreš.

(BILSV, 28. 06. 2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook