Kostreš: Ne plašim se smene

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 27. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne plašim se smene

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš je povodom pojedinih izjava iz redova Demokratske stranke da bi ga trebalo smeniti i taj posao poveriti drugom, prokomentarisao za "Mađar so" da to ne smatra zvaničnom inicijativom Demokratske stranke, nego izražavanjem pojedinih mišljenja unutar te stranke.

Bojan Kostreš

"Neću odustati od zahteva za koje sam se dosad zalagao. Ne plašim se ni izjava o mojoj eventualnoj smeni. Nisam se preplašio ni onda kada sam Vojvođane pozivao na bojkot glasanja o Ustavu i kada su pretili mojim smenjivanjem sa funkcije predsednika pokrajinske skupštine. Javno stojim iza svog mišljenja i ako im se čini da bi me trebalo smeniti, nema nikakvih problema, mogu i to da pokušaju. Živimo u demokratskom društvu " dodao je Kostreš. Povodom napetosti do koje je došlo oko uobličavanja teksta nacrta zakona o javnoj svojini, Kostreš je rekao da je od 85 članova zakona za 84 postignut konsenzus, a da je jedini koji je problematičan vezan za regulisanje pitanja vlasništva nad velikim sistemima, kao što su pošta, telekomunikacije, železnica i putevi.

"Na stanovištu sam da sve ono što je izgrađeno novcem Vojvođana treba ponovo da bude na raspolaganju u Vojvodini. Nažalost, sa ovakvim mišljenjem sam potpuno usamljen u radnoj grupi za izradu nacrta zakona i teško ću ubediti ostale. Međutim, neću dopustiti da sve ostane onako kako stoji u sadašnjem tekstu nacrta zakona,odnosno da Vojvodini ne pripada ništa. Moraćemo da sklopimo kompromis " kazao je Kostreš.

"Jasno mi je da neću moći da uverim ostale članove, ali će rezultat biti i to ako barem nešto budemo uspeli da ostvarimo. Docnije možemo da dalje proširujemo nadležnost Vojvodine, isto tako kako smo to činili u slučaju Omnibus zakona. Spreman sam da sada prihvatim i takav predlog koji u ovom trenutku ne bi predvideo stopostotno vraćanje tražene imovine. Za ovo, je međutim, potrebna spremnost za kompromis i druge strane "dodao je Kostreš. Prema njegovim rečima, pretežni deo rada je već završen, a za preostali deo dovoljno bi bilo i nekoliko dana. Izrazio je nadu da će za sve to postojati potrebna politička volja "čiji nedostatak bi doveo do toga da bi vladajuća većina najpre unutar radne grupe njega trebalo da nadglasa, a docnije bi trebalo da bez glasova Lige socijaldemokrata Vojvodine u parlamentu obezbedi većinu".

(BILSV, 27. 07. 2011.)
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

Pritisci na kandidate LSV u opštini Kovačica

Zbog nepoštovanja osnovnih pravila demokratskog izbornog procesa, te ako se nastavi sa pritiscima, Liga socijaldemokrata Vojvodine neće imati kandidate na predstojećim izborima za Savete mesnih zajednica u opštini Kovačica. Kandidati LSV bili su spremni da se nadmeću za glasove birača, ali su u prethodnih nekoliko dana aktivisti Srpske napredne stranke, preko svojih posrednika, upozoravali kandidate LSV da kandidatura na izborima nije mudar potez.
Saopštenja | Petak, 23. 08. 2019. | Komentara: 0

MUP da izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije da revidira i izmeni apsurdne odredbe u Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila i Pravilnik o vozačkim dozvolama.  
Saopštenja | Četvrtak, 22. 08. 2019. | Komentara: 0

Stamatović gazi Ustav Srbije, a tužilaštvo ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je političko delovanje predsednika opštine Čajetina i lidera stranke Zdrava Srbija Milana Stamatovića veoma opasno po Srbiju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook