Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.

Kostreš, koji je i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine kazao je da je u petak sa vicepremijerom Božidarom Đelićem, koji je inače zadužen za usklađivanje procesa donošenja zakona iz evropske agende, dogovorio da dinamika pripreme navednih zakona bude takva da se oni u toku narednog meseca nađu pred Vladom Srbije, a potom i na dnevnom redu parlamenta.

- Dogovorili smo se da se paralelno radi na ova dva zakona, te da se pre izrade finalne verzije usklade radni tekstovi zakona o javnoj svojini i o restituciji, kako kasnije ne bismo došli u situaciju da jedan zakon koči drugi - kazao je Kostreš. On je rekao da je sa Đelićem razgovarao o detaljima vezanim za komunikaciju između dve radne grupe koje pripremaju ove zakone, te da nije bilo reči o konretnim rešenjima tih akata.

- Osnovna ideja je da se iskoordinišemo tako da oba zakona u parlamentu budu usvojena do letnje pauze - rekao je Kostreš. Uz to, po njegovim rečima, među zakonima koji treba da budu usvojeni kako bi Srbija postala kandidat za članstvo u EU, neophodno je da se zakonski uredi i finansiranje partija, te donese novi zakon o Skupštini Srbije.

(BILSV/Dnevnik, 30.05.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook