Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

LSV

- Zdravo za gotovo se uzima taj pojam opozicija. Mi smo opozicija Vučiću jer je nacionalista, jer je centralista, jer su evropske integracije u zastoju, zato što je preblizu Rusima, zato što je preblizu Kinezima, zato što dozvoljava Crkvi da radi to što radi - rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Ali, nastavio je on, „niste opozicija samo ako želite da zamenite Vučića i da radite isto što i on. Ne želimo da prihvatimo formiranje političkog sistema u kojem vlada logika ‘ako nisi za Vučića, onda si za Đilasa’, ili obrnuto“.

Zbog bojkota Vučić danas ima apsolutnu vlast

Ocenio je da je bojkot izbora bio pogrešna politička procena i zbog toga Vučić danas ima apsolutnu vlast, iako sada i pojedini lideri opozicije, poput Borisa Tadića i Boška Obradovića govore da je bojkot bio pogrešan i da se na izbore mora izaći.

- A nas napadaju oni koji su organizovali glupost s bojkotom. To je politička opcija koja svojim potezima Vučiću dozvoljava da bude sve jači, a nas napadaju da smo izdajnici. Njihove greške su skupo koštale sve nas. Vučić neće predati vlast, sem da izgubi na izborima. Mi smo Miloševića pobedili na izborima. Ne može vlast drugačije da se menja - ukazao je Kostreš.

Potrebni su nam saveznici južno od Save i Dunava

Podsetio je da je LSV proglašavana izdajničkom jer je rekla da nekadašnji predsednički kandidat Saša Janković nema kapacitet da napravi politički rezultat.

- Pitam vas gde je sada Saša Janković. Proglašavani smo izdajnicima kada smo tvrdili da ne treba trošiti energiju gradjana na demonstracijama, već treba izaći na izbore i braniti izborne rezultate. Nismo želeli u koaliciju sa SZS-om jer smo rekli da nećemo sa Ljotićevcima i da nema šanse da tako raznorodna koalicija uspe. Danas više ne postoji ni SZS, ne postoji čak ni njegova naslednica Ujedinjena opozicija Srbije. Gde je taj njihov "famozni" Sporazum sa narodom? Ispostavilo se da smo bili u pravu - rekao je Kostreš.

Dodao je da je koalicija Vojvođanski front trajno opredeljenje LSV-a, „ali mislimo da moramo imati saveznike i južno od Save i Dunava i takav jedan savez bi trebalo da bude napravljen. Ako ne bude napravljen, ići ćemo samostalno na sledeće izbore“, kazao je Kostreš.
 
(SzILSV, 10.01.2021) Saopštenja | Subota, 27. 02. 2021. | Komentara: 0

Zastavu Vojvodine smo izborili, sada moramo vratiti punu autonomiju

Položaj Vojvodine u okviru države Srbije, nažalost, i dalje je veoma loš. Nekada razvijena pokrajina, danas je sve siromašnija, a građani se iz nje iseljavaju.
Izjave | Četvrtak, 25. 02. 2021. | Komentara: 0

Revitalizacija Begeja dobra vest

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nataša Lalić izjavila je da je projekat revitalizacije kanala Begej konačno dobra vest za sve one koji žive u tom području. 
Saopštenja | Sreda, 24. 02. 2021. | Komentara: 0

Sela u Srbiji umiru zbog centralizacije sistema

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u kojem se nalaze sela u našoj zemlji. I pored velikih najava, Nacionalni tim za preporod sela, koji je formiran pre dve godine, nije dao nikakve rezultate.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook