Kostreš: Privatizacija NIS-a je zločin prema državi i građanima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 10. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Privatizacija NIS-a je zločin prema državi i građanima

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da privatizacija Naftne industrije Srbije nije kriminal u pravom smislu te reči, ali da je u pitanju zločin prema državi, njenim građanima i njenim interesima. 

LSV

- Jedan od najznačajnijih resursa naše zemlje je poklonjen u bescenje i verujem da tužilaštvo tu ništa nije moglo da pronađe – ovako on komentariše epilog istrage privatizacije NIS-a

- Loš sporazum od samog početka. Nemamo nijedan pozitivan efekat tog sporazuma i taj sporazum zato i mora biti raskinut kao politička odluka, jer je i donet kao pogrešna politička odluka, što smo mi od samog početka i govorili - ističe Kostreš u izjavi za Radio Slobodna Evropa.

On dodaje da je Liga socijaldemokrata Vojvodine više puta u Skupštini Vojvodine tražili obeštećenje zbog prodaje NIS-a ruskom Gasprom Njeftu. Prema njegovim rečima, sporazum je za Srbiju štetan i zbog povećanja zavisnosti Srbije od Rusije u oblasti energetike.

- Ovde se radi o tome da Srbija produbljuje svoju energetsku zavisnost od Ruske Federacije, što onda Ruskoj Federaciji daje mogućnost i pravo da bude igrač na Balkanu, ne igrač stabilizacije, nego igrač destabilizacije i to je ono što nas veoma plaši i čini nas nezadovoljnim - navodi Kostreš.

Odnos prema Rusiji, smatra on, nije se promenio sa promenom vlasti 2012. godine.

- Srpska napredna stranka je pokazala da ima isti način „slugeranjskog odnosa“ prema Ruskoj Federaciji kakve su imale i Koštuničina (Vojislav Koštunica, 2008. nekadašnji premijer Srbije) i Tadićeva administracija (Boris Tadić, predsednik Srbije 2004-2012) - navodi Kostreš.

(SzILSV, 10.12.2020)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook