Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Promenom Ustava maksimizirati nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD – Najveći dobitak za Vojvodinu donošenjem Statuta APV jeste sama činjenica da je sada nesporno da Vojvodina treba da ima autonomiju i ona treba da bude definisana Statutom, istakao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u emisiji Politbiro na RTV.

Bojan Kostres

Kostreš je ocenio da se, s obzirom na to da je Ustav Republike Srbije takav kakav je, loš za autonomiju Vojvodine, ne može reći da će od samog donošenja statuta Vojvodini i Vojvođanima biti bolje.

– Ne treba zaboraviti da je statut omogućio formiranje Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Vojvođanske razvojne banke, predstavništva u Briselu. Da je spustio nadležnosti republike na AP Vojvodinu u mnogim oblastima, prvenstveno u poljoprivredi, vodoprivredi, šumarstvu, nekim pitanjima u oblasti zdravstva, nauke, obrazovanja – naveo je Kostreš. Ipak, on je ocenio da je to daleko od onoga za šta se zalaže Liga socijaldemokrata Vojvodine.

– Činjenica je da su određeni pomaci napravljeni i da ćemo se, u periodu koji dolazi transformacijom Statuta, promenom Ustava, ali i maksimiziranjem nadležnosti Vojvodine u skladu sa ovim pravnim okvirima, dalje zalagati za punu autonomiju Vojvodine – istakao je Kostreš.

(BILSV, 30. 11. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook