Kostreš: Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 13. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjaivo je da je tužno što u Srbiji o asfaltiranju lokalnih i seoskih puteva mora da vodi računa predsednik Republike ma ko on to bio. On je tako odgovorio na pitanje lista Danas da prokomentariše to što je Aleksandar Vučić hitno poslao direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka u selo Kukulovce nakon što su meštani medijima rekli da predsednik Srbije nije ispunio ranija obećanja.

LSV

- To samo pokazuje da je sistem u kome živimo potpuno pogrešan i da se mora menjati.To je jedan od osnovnih razloga zbog kojih se ja bavim politikom da se promeni sistem i da imamo Srbiju u kojoj će se problemi rešavati tamo gde oni nastaju, a ne sve u jednoj glavi i u jednom centru. Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati a ulaskom u Evropu ćemo uvesti i princip supsidijarnosti – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 13.06.2020)
Izjave | Četvrtak, 17. 06. 2021. | Komentara: 0

Vojvodjanski front protiv rebalansa pokrajinskog budžeta

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nije podržala završni račun za 2020. godinu, niti Predlog rebalansa budžeta AP Vojvodine za 2021. godinu. 
Odbori LSV | Sreda, 16. 06. 2021. | Komentara: 0

Hitno rešiti problem vode u Lugu i Grabovu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave Beočina, ali i pokrajinskih i državnih vlasti da u najkraćem mogućem roku omoguće isporuku ispravne pijaće ove meštanima Luga i Grabova.
Izjave | Utorak, 15. 06. 2021. | Komentara: 0

Narod je njiva po kojoj ore elita, a žanje potomstvo

Potvrđivanje presude Ratku Mladiću u Haškom tribunalu je izuzetno važno, jer takve stvari moraju da se sankcionišu, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook