Kostreš: Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 13. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjaivo je da je tužno što u Srbiji o asfaltiranju lokalnih i seoskih puteva mora da vodi računa predsednik Republike ma ko on to bio. On je tako odgovorio na pitanje lista Danas da prokomentariše to što je Aleksandar Vučić hitno poslao direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka u selo Kukulovce nakon što su meštani medijima rekli da predsednik Srbije nije ispunio ranija obećanja.

LSV

- To samo pokazuje da je sistem u kome živimo potpuno pogrešan i da se mora menjati.To je jedan od osnovnih razloga zbog kojih se ja bavim politikom da se promeni sistem i da imamo Srbiju u kojoj će se problemi rešavati tamo gde oni nastaju, a ne sve u jednoj glavi i u jednom centru. Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati a ulaskom u Evropu ćemo uvesti i princip supsidijarnosti – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 13.06.2020)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook