Kostreš: Struka nikad nije rekla da se izbori ne raspisuju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 24. 03. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Struka nikad nije rekla da se izbori ne raspisuju

NOVI SAD – Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta, koji na izbore izlazi u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija, izjavio je da ne vidi direktnu vezu između koronavirusa i izbora. Komentarišući konfuziju oko toga da li se u vreme raspisivanja izbora 4. marta znalo za to da je u Srbiji bilo ili nije bilo koronavirusa, Kostreš ističe struka nikad nije ni rekla da se ne raspisuju izbori.

LSV

- Recimo, struka je rekla kada da se zatvore škole i slične mere da se povuku. Struka nikad nije rekla da se ne raspisuju izbori. Izbori su raspisani u skladu sa Ustavom i zakonima koji regulišu tu oblast. Ako želite da tražite „dlaku u jajetu“, uvek možete naći opravdanje i objašnjenje zašto su izbori pogrešni ili zašto nisu trebali ni biti raspisani, ali to je deo bojkotaške propagande. Glavno je pitanje šta je bolje za Srbiju - ići na izbore ili organizovati sukobe na ulici. Ja sam uvek za institucionalno rešenje i za izbore, a voleo bih da znam kako ćemo Vučiću videti leđa ako ga ne pobedimo na izborima – rekao je Kostreš za Danas.
(SzILSV, 24.03.2020)Saopštenja | Nedelja, 12. 07. 2020. | Komentara: 0

Presuda Jutki ohrabrenje za jačanje sudstva bez pritisaka izvršne vlasti

Prvostepena presuda Milutinu Jeličiću – Jutki predstavlja za Ligu socijaldemokrata Vojvodine tračak svetla na kraju tunela, koji vodi do uspostavljanja sudskog sistema, koji ne dozvoljava pritiske izvršne vlasti.
Saopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook