Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.

LSV

Od osnivanja LSV, 1990. godine, na čelu stranke je bio Nenad Čanak. Njega je na mestu predsednika u novembru 2022. godine zamenio Bojan Kostreš.

- Iako deluje da je Čanak držao svu kontrolu u stranci i bio njen autoritarni lider - nije bilo tako. Naravno da je u velikoj meri uticao na donošenje odluka, davao ozbiljan ton politici stranke, usmeravao je karakterom i načinom vođenja, ali nije samostalno donosio odluke - kaže za BBC na srpskom Kostreš.

Iako kaže da je LSV trenutno u „fazi transformacije", Kostreš ističe da unutar stranke nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.

- Imamo stranačke institucije i organe i Liga nastavlja sa životom i razvojem. Prosto, vreme je za mlađe ljude - ja sam 1974. godište i među najstarijim sam članovima Predsedništva – dodaje.

Vrednosni sistem stranke nije promenjen, kao ni program, ističe Kostreš, ali i dodaje da je novo rukovodstvo donelo i neke nove stvari. Raskinuta je, na primer, koalicija sa vladajućom Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu, oko koje je i ranije bilo „velikih lomova u stranci".

- Novi tim je preuzeo kormilo nad sistemom koji je postojao, malo podesio nove koordinate funkcionisanja i to sada sve ide svojim tokom – kaže Kostreš.

(SzILSV, 20.05.2023)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook