Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.

"Čekali smo da se okonča rekonstrukcija Vlade, nakon čega je dogovoren sastanak našeg lidera s premijerom " rekao je Kostreš, te podsetio na to da je prilikom rekonstrukcije Vlade Srbije, odnosno izmena Zakona o ministarstvima, usvojen amandman Lige na osnovu kojeg su vraćanje imovine i izvornih prihoda lokalnim samoupravama i Pokrajini stvaljeni u nadležnost Ministarstva finansija kojim odnedavno rukovodi sam premijer.

"Reč je o zakonima čije donošenje je i ustavna obaveza, ali i koji su važni za nastavak procesa evrointegracija Srbije. I mi očekujemo da će ta pitanja nakon sastanka s premijerom biti konačno pokrenuta s mrtve tačke.
On je ponovio da će Liga insistirati na tome da se Vojvodini vrati vlasništvo, kako nad imovinom kojom trenutno upravljaju pokrajinski organi i institucije, tako i nad onom koja joj je oduzeta nakon puča 1988. godine.

"A tu podrazumevamo i železnice, i puteve, i telekom, i poštu i elektrodistribuciju... " naveo je on. Kostreš je rekao i da njegova stranka neće odustati od zahteva za obeštećenje Vojvodine zbog privatizacije NIS-a, iako je ta inicijativa već 19 puta odbačena u pokrajinskom parlamentu. On je naveo i da će tema razgovora s premijerom u petak biti i formiranje vojvođanske policijske uprave, dodavši da je reč tek o drugačijoj organizaciji policije, kojom bi se poboljšala njena efikasnost u Pokrajini.

(Dnevnik, 23. 03. 2011.)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook