Kostreš: Vlast ne valja i treba je smeniti na izborima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast ne valja i treba je smeniti na izborima

BEOGRAD - Ova vlast ne valja i ona mora da se smeni, ali demokratskim putem, evropskim sredstvima, na izborima, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš. On je istakao da Ujedinjena demokratska Srbija, lista u okviru koje izlazi Vojvođanski front predvođen LSV, smatra da izborni uslovi nisu savršeni, ali da se na izbore mora izaći i da na njima što više ljudi kaže da ova vlast ne valja. Gostujući u emisiji „Fokus“ na TV B92, Kostreš je istakao da su protesti 1996. i 5. oktobra 2000. urodili plodom jer su na njima građani branili svoju volju iskazanu na izborima. A kada se na ulici pravi politička promena, to je puč ili revolucija.

LSV

- Svi oni koji veruju u Evropu i evropske integracije verujemo da će glasati i očekujemo da će glasati za UDS i na taj način možete da promenite nešto. Izlazak na ulice, nasilje nije prihvatljivo jer ono urušava demokratske institucije, urušava društvo i dovodi do sukoba. Mi u UDS smatramo da nijedan oblik nasilja nije dozvoljen. Smatramo da su i one bakljade bile vrlo ozbiljno nasilje nad građanima i na kraju nismo saznali ko je bio poslodavac, odnosno nalogodavac tih bakljada. Moramo da imamo zakone koji su jednaki za sve i moramo da imamo institucije. Naša država će opstati samo ako institucije budu jake, a u institucijama različiti sukobi, politička borba oko različitih mišljenja, različitih ideja, to je ono za šta se UDS zalaže i zato mislimo da su izbori jedini pravi put – naglasio je Kostreš.

Dodao je da birači, koji su s pravom nezadovoljni i koji žele da bojkotom pokažu to svoje nezadovoljstvo greše, jer ostankom kod kuće, svi oni koji su protiv režima Aleksandra Vučića pomažu Aleksandru Vučiću da ima više glasova i više poslanika nego što bi ih inače imao.

Upitan da li se Savez za Srbiju raspao, s obzirom na to da više članica želi da izađe na izbore, Kostreš je rekao da on to ne zna jer oni nisu predmet njegove političke borbe, ali je naglasio da je teško održati savez u kojem se nalaze socijaldemokrate kao što je Demokratska stranka i ekstremni desničari i ljotićevci.

- Takav savez nije savez ideje, nije savez koji želi da uradi nešto pozitivno. Ne znam kako Boško Obradović i Aleksandra Jerkov mogu da se dogovore oko bilo čega. Takve grupacije su unapred osuđene na propast – istakao je Kostreš.




Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook