Kostreš: Vojvodina je izigrana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je izigrana

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Zakon o javnoj svojini usvojen još 26. septembra prošle godine, a da još nije počelo vraćanje imovine Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš ocenio je danas za RTV da je Vojvodina, po svemu sudeći, izigrana.

Bojan Kostres

 – Ja sam u principu veliki optimista po prirodi, pa neću isključiti mogućnost da će možda neka nova vlada ispuniti obećanje stare. Ali mislim da smo u ovoj situaciji došli u priliku da imovina koja je morala biti vraćena Vojvodini tim dogovorom neće biti vraćena i da smo ovoga puta izigrani – istakao je on. Kostreš, koji je predsedavao radnom grupom za izradu Zakona o javnoj svojini, kaže da je Vojvodina naučila lekciju i da ubuduće stvari sa Beogradom neće rešavati dogovorom, već samo jasnim zakonskim rešenjima. Podsetimo, imovina koja je tim dogovorom trebalo da bude vraćena Pokrajini jeste Novosadski sajam, DP „Novi Sad-Gas“, zatim imovina RTV Vojvodine, rudik u Kovinu, Petrovaradinska tvrđava, kao i imovina VANU i legati.

(BILSV, 27. 06. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook