Kostreš: Vojvodina određuje pobednika izbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 02. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina određuje pobednika izbora

NOVI SAD – Komentarišući pojačano interesovanje stranaka za Vojvodinu, njen ustavni položaj i ekonomske probleme u poslednje vreme, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za današnji Dnevnik da su u aktuelnoj kampanji politički akteri posebno zainteresovani za pridobijanje birača u Vojvodini jer će, kako je ocenio, „Vojvodina odrediti pobednika na predstojećim izborima”.

Bojan Kostres

– Politička scena u Beogradu i u centralnoj Srbiji prilično je iskristalisana jer je gotovo izvesno da u glavnom gradu na izborima pobeđuje Dragan Đilas, odnosno demokrate, dok je u centralnoj Srbiji vidljivo da naprednjaci imaju uporište. I u Vojvodini je ta slika takođe jasna, ali ovde je do sad uvek razlika u izbornom skoru bila najveća u korist proevropskih i demokratskih snaga. Zato je sad važno da se ta prednost očuva, i zato će se izborni rezultat lomiti u Vojvodini – kazao je Kostreš za „Dnevnik”. On dodaje da to zavisi od toga koliki će biti odziv birača jer, kako kaže, veća apstinencija ide naruku naprednjacima. Zbog toga su, po njegovim rečima, mnoge stranke ovih nedelja mnogo više nego inače posvećene vojvođanskim temama.

– Pa videli smo da čak i DSS, koji je doskora o Vojvodini pričao kao o severnoj srpskoj pokrajini, sad Vojvodinu vidi kao region u koji treba ulagati. I ja pozdravljam što su i oni shvatili da je jačanje vojvođanske autonomije neophodno – ocenio je Kostreš. Na pitanje kako onda da se međustranački obračuni dešavaju upravo među stranakama koje čine aktuelnu vlast u Pokrajini, on je rekao da je uveren u to da će se kampanja „drastično promeniti” kad se izbori raspišu.

– Do sad smo imali priliku da istaknemo u čemu se mi međusobno razlikujemo, što građani takođe treba da znaju, ali ipak, svi smo svesni toga da su i LSV i DS i SVM i LDP ipak na istoj strani političke linije, ali i potencijalni postizborni partneri. Uveren sam, zato, u to da kampanja treba da bude usmerena na to da se građanima objasni šta bi Vojvodina mogla izgubiti ukoliko bi se klatno na ovim izborima pomerilo na drugu stranu – istakao je Kostreš.

(BILSV, 08. 02. 2012.)



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook