Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

Novi Sad, 24. maj 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuju izjavu ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj on ističe da će u narednom periodu Republiku Srpsku smatrati posebnom državom, a ne delom međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

LSV

Vulin tvrdi da je ovakav stav zauzeo zbog razgovora koji su nedavno imali član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i vršilac dužnosti predsednika Vlade Kosova Albin Kurti.

Iako je javnost od Vulina navikla na skandalozne izjave, krajnje je nedopustivo negirati suverenitet i celovitost Bosne i Hercegovine i na taj način destabilizovati čitav region, huškanjem na nove sukobe. 

Srbija i Bosna i Hercegovina su se obostrano priznale još pre 25 godina, iz čega proističu međunarodne obaveze koje obe države moraju da poštuju. 

Važno je istaći da Bosna i Hercegovina nije priznala nezavisnost Kosova, za razliku od, na primer, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAR), za koju najviši državni funkcioneri Srbije ističu da je najveći prijatelj naše zemlje. Da podsetimo, UAR je prva arapska zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova. 

Tražimo od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da se ograde od Vulinovih stavova koji ugrožavaju mir na Zapadnom Balkanu i pokrenu proceduru njegove smene. 

Čovek koji svesno narušava mir u regionu ne sme vršiti nikakvu funkciju u zemlji. 

Očekujemo reakciju dve najvažnije političke figure u Srbiji i odlazak Vulina sa funkcije.

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine
i koordinator Vojvođanskog fronta
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook