Krajnje je vreme da se podrže pravi borci za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 0

Krajnje je vreme da se podrže pravi borci za Vojvodinu

KIKINDA - Kikindski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je organizovao konferenciju za medije sa koje je bila upućena poruka o snažnom, složnom i stručnom timu koji Liga u ovom gradu poseduje.

Milos Sibul

Konferenciji su pored predstavnica i predstavnika Izvršnog odbora lokalnog odbora, prisustvovali i predstavnici Omladine, Foruma žena, poljoprivrednici, kao i ugledni preduzetnici Kikinde. Tokom konferencije bio je postavljen sat koji je simbolično zvonio u pet do dvanaest, što je Dragana Dukić, portparolka GrO, objasnila time da je krajnje vreme da se podrži Vojvodina tako što će se poverenje dati  onima koji su jedini istinski borci za njene interese.

- Liga se u Kikindi od ostalih stranaka razlikuje po tome što je vodi složan tim ljudi, kojima politika nije zanat, već su to ljudi koji su stručni i kompetentni u različitim oblastima rada. Verujemo da će, kada dođe taj momenat, građani to prepoznati i doneti pravu odluku time što će taj tim podržati. Smatramo da je krajnje vreme da preuzmemo stvar u svoje ruke i omogućimo bolji život Vojvođanki i Vojvođana - zaključila je Dukić.

Miloš Šibul, predsednik Gradskog odbora, osvrnuo se na sve dosadašnje uspehe koje je Liga ostvarila.
- Važno je da se zna da je Liga uradila mnogo stvari sa relativno malim uticajem na svim nivoima. Izborili smo se za lakši život poljoprivrednika, borimo se da se Vojvodini vrati  imovina, izborili smo se za otvaranje kancelarije u Briselu, ali i za obeležja koja čine vojvođanski identitet- zastavu i grb. Još mnogo zadataka je pred nama, ali smo mi spremni da preuzmemo odgovornost za njihovo rešavanje - izjavio je Šibul.

Đurđina Jerinkić je naglasila koliko je sama tema žena, njihovog položaja, a naročito trudnica, postala prisutna u javnosti, koliko se nakon svih Liginih akcija o tome razgovara i da je zapravo to deo rešenja.

- Ponosni smo na tu veliku promenu koju smo pokrenuli, konačno se žena kao članica društva, nalazi u žiži interesovanja i razgovora o poboljšanju njenog položaja. Činjenica koja je naročito zabrinjavajuća je diskriminacija prilikom zapošljavanja, gde poslodavci na sam pomen porodice, dece i udaje odbijaju da zaposle žene. Sa druge strane, imamo situaciju da vlada bela kuga. Žrtve ovog apsurda nisu samo žene, već i društvo generalno, pa je potrebno što pre naći konkretno rešenje za ovaj problem - rekla je Jerinkić.

Dr Milan Mitrić osvrnuo se na činjenicu da građani prepoznaju Ligine napore i borbu za bolji život, jer u Kikindi LSV uživa sve veću podršku iz dana u dan.
Miloš Pejakov je istakao sve uspehe koje je postigao kao direktor Predškolske ustanove na čijem je čelu više od dve godine.

- Konkretni problemi, poput kuhinje u vrtićima, opreme za igru i rad, rešeni su, a Predškolska ustanova u Kikindi sada uživa veći ugled nego ikada. Da bismo poboljšali stanje u lokalnoj zajednici, potrebno je da se svi zajedno izborimo za spuštanje nadležnosti na niže nivoe, a to je ono za šta se Liga bori već dvadeset godina. Upravo zato razgovaramo sa građanima svakodnevno kako bi im predočili sve prednosti autonomije i šta ona znači za svakog od njih lično - zaključio je Pejakov.

(BILSV, 09.02.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook