Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 04. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić priča o razvoju, a sela se masovno napuštaju

Novi Sad, 07. april 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da članovi Vlade Republike Srbije počnu da rade svoj posao, a da marketinške nastupe ostave za predizbornu kampanju.

lsv

Poslednja izjava ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića, da selo nije prepoznato kao kategorija u Ustavu, samo je još jedan u nizu dokaza potpuno konfuzne politike koju vodi Vlada Republike Srbije.

Dok se sa jedne strane donose zakoni koji dodatno slabe lokalne samouprave, dotle ministar Krkobabić nejasno  govori o jačanju uloge sela u političkom sistemu Srbije.

Apsurdno je da iz istog kabineta ministara čujemo i ideje o gašenju seoskih škola i ambulanti, ali i ideje o boljoj poziciji sela u Ustavu Srbije.

Ta nejasna politika dodatno ugrožava interese građana naše zemlje koji žive u seoskim krajevima.

Ministar Krkobabić već godinu dana marketinški promoviše ideju o razvoju sela i najavljuje „fantastične rezultate obnove“.

LSV pita ministra šta je „'fantastično“ u činjenici da je samo iz Sajana u opštini Kikinda u poslednje vreme otišlo 40 porodica.

Ustav o kojem govori ministar Krkobabić mora biti promenjen, ali i tome se mora voditi kvalitetna rasprava, a ne medijska akcija.

Rešenje je u decentralizaciji cele države. Do mesnih zajednica i sela. Nažalost, reč decentralizacija ne postoji u rečniku članova Vlade Srbije.

Bojimo se da je prikupljanje političkih poena bitnije od konkretnih akcija na izmenama u političkom sistemu Srbije.

Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jovan Aksentijević




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook