Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

 
 
Izbori u LSVnenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Novi Sad, 18. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.

Krkobabić je nedavno u Prijepolju naglasio da su u toku pripreme za definisanje „prave politike ravnomernog razvoja Srbije kakva do sada nije postojala“.

LSV predlaže Milanu Krkobabiću da u sklopu tog „definisanja“ analizira nivo regionalnog razvoja koji je postojao do dolaska Slobodana Miloševića na vlast, i da nešto od iskustava iz tog vremena primeni i u svojim novim planovima.

Nažalost, jasno je da je po sredi ministrov marketing, koji za cilj ima skretanje pažnje javnosti sa stroge centralizacije i beogradizacije zemlje.

Sa jedne strane ministar, koji treba da vodi računa o svim regionima, obilazi opštine i gradove i obećava imaginarne projekte, a sa druge strane je beogradska stvarnost u kojoj se realizuju megalomanski i skupi projekti.

Procene demografa su da se svi regioni Srbije drastično prazne, a da jedino region glavnog grada beleži porast broja stanovnika.

Nažalost, jasno je da Vlada i ministarstvo nemaju nameru da ozbiljno rade na poslu decentralizacije i jačanja regiona.

Ipak, LSV očekuje odgovore od ministra. Očekujemo ih što pre, jer je minut do 12 u borbi za opstanak krajeva zemlje koji su izvan Beograda!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Sreda, 15. 08. 2018. | Komentara: 0

Nesklad odluka pokrajinske i republičke vlasti u oblasti podsticanja nataliteta

Poražavajuća je činjenica da od svih mera pronatalitetne politike za koji se zalaže Kabinet ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i populacionu politiku, Pokrajinska vlada podstiče tek delimično ove mere.
Odbori LSV | Utorak, 14. 08. 2018. | Komentara: 0

Umesto pijaće vode, Zrenjanincima veća cena otpadne vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva ostavke rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnika gradske vlasti koji su odgovorni za to što Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu.
Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2018. | Komentara: 0

Srbija i dalje ne priznaje nezavisnost Crne Gore

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je da protesti iz Srbije zbog prisustva crnogorskog oficira na obeležavanju godišnjice Oluje u Hrvatskoj govori o tome da Srbija i dalje suštinski ne priznaje nezavisnost Crne Gore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook