Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Novi Sad, 18. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.

Krkobabić je nedavno u Prijepolju naglasio da su u toku pripreme za definisanje „prave politike ravnomernog razvoja Srbije kakva do sada nije postojala“.

LSV predlaže Milanu Krkobabiću da u sklopu tog „definisanja“ analizira nivo regionalnog razvoja koji je postojao do dolaska Slobodana Miloševića na vlast, i da nešto od iskustava iz tog vremena primeni i u svojim novim planovima.

Nažalost, jasno je da je po sredi ministrov marketing, koji za cilj ima skretanje pažnje javnosti sa stroge centralizacije i beogradizacije zemlje.

Sa jedne strane ministar, koji treba da vodi računa o svim regionima, obilazi opštine i gradove i obećava imaginarne projekte, a sa druge strane je beogradska stvarnost u kojoj se realizuju megalomanski i skupi projekti.

Procene demografa su da se svi regioni Srbije drastično prazne, a da jedino region glavnog grada beleži porast broja stanovnika.

Nažalost, jasno je da Vlada i ministarstvo nemaju nameru da ozbiljno rade na poslu decentralizacije i jačanja regiona.

Ipak, LSV očekuje odgovore od ministra. Očekujemo ih što pre, jer je minut do 12 u borbi za opstanak krajeva zemlje koji su izvan Beograda!


Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
 Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook