Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 07. 07. 2019. | Komentara: 0

Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

Novi Sad, 07. juli 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata kritikovala je neozbiljan odnos prema problemima sela koji pokazuje ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

LSV

Ministar Krkobabić se već mesecima zalaže za preporod sela, a da nismo čuli niti jednu jedinu konkretnu meru za rešavanje nagomilanih problema.

Pričati o "preporodu" SELA samo kroz prizmu zadrugarstva je veoma neozbiljno. Još su neozbiljnije posete retkim uspešnim zemljoradničkim zadrugama sa brojnim televizijskim kamerama.

U tim posetama dominira demagogija kojoj je ministar Krkobabić veoma vičan. Nažalost, ovakav pristup problemu sela ne može dati razultate.

Izostanak novih sistemskih rešenja i istinske decentralizacije, značiće još brže propadanje seoskih sredina. LSV insistira na donošenju novog i modernog Ustava Srbije kao i novog zakona o lokalnoj samoupravi.

Pozicija sela u ustavno-pravnom sistemu Srbije mora biti jasnija i kvalitetnija. Bojimo se da je koncepcija Vlade Srbije drugačija i da se problemi neće rešavati. Baš zato je je Krkobavićeva vizija sela, koju je pretočio u krilaticu:" Jedno selo, jedna zadruga i ljudi ostaju" nerealna.

Mnogo izvesnije je da će nam se dogoditi scenario JEDNO SELO, JEDAN ČOVEK.

Jovan Aksentijević
potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook