LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

ZRENJANIN – Liberalno demokratska partija u Zrenjaninu će, u drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, podržati kandidate Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona i mr Vladimira Vasiljeva, potvrdio je juče menadžer GrO LDP Zrenjanin Rastko Stefanović.

LSV

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama GrO LSV Zrenjanin, Stefanović je dodao da je Gradski odbor LDP Zrenjanin takvu odluku doneo jednoglasno.

– Veoma je važno da oni koje podržavamo budu ljudi koje poznajemo i čiju političku karijeru znamo, kao i da znamo za koje se vrednosti njihova politička orijentacija decenijama zalaže. Zbog toga je naša odluka bila veoma laka i preporučujemo svim članovima i simpatizerima, kao i građanima da u drugom krugu podrže ove kandidate – izjavio je Rastko Stefanović, istovremeno se u ime koalicije "Preokret" zahvalivši građanima na podršci na izborima održanim 6.maja. Aleksandar Marton i mr Vladimir Vasiljev, zahvalili su se Stefanoviću na podršci i čestitali na ostvarenim rezultatima, izrazivši žaljenje zbog toga što koalicija "Preokret" nije prešla cenzus u Zrenjaninu.

– To je podrška ozbiljne, proevropske, demokratske, građanske koalicije i zbog toga je veoma značajna. Štitićemo interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine, jer želimo da naš rad bude rad za Vojvodinu, ali pre svega za grad Zrenjanin. Ovaj mandat mora biti mandat jačanja i drugih gradova Vojvodine, a ne samo Novog Sada. Mi želimo i da Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Sečanj, Novi Bečej, Žitište, Plandište i drugi, budu jaki gradovi i opštine – istakao je Aleksandar Marton. Taj stav je podržao i Vasiljev, koji je izrazio svoje ubeđenje da će svi prodemokratski orijentisani građani, koji, kako je ocenio, čine ubedljivu većinu u Zrenjaninu, podržati Ligu u drugom krugu pokrajinskih izbora. Pre svega, dodao je on, zbog činjenice da je Liga jedna od retkih partija koja 22 godine nije menjala svoju politiku i ima jasan stav kojim putem treba da idu Srbija, Vojvodine i Zrenjanin i koja je njihova budućnost. Marton i Vasiljev su ovom prilikom pozvali građanke i građane Zrenjanina da 20. maja glasaju za predsedničkog kandidata Borisa Tadića, jer je to, kako su zaključili, jedini izbor koji Srbiju vodi putem ka sigurnoj budućnosti i Evropi, a ne vraćanju u devedesete.  

(BILSV, 15. 05. 2012.)Izjave | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Izmišljaju separatizam u Vojvodini da bi još više centralizovali zemlju

Da li će nešto biti usvojeno ili ne to će odlučiti poslanici glasanjem. Ali ovo je već veliki pomak zbog toga što se praktično od 2002. godine, o Vojvodini se nije govorilo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a tema položaja, statusa i samog Zakona o finansiranju koji je prema Zakonu o sprovođenu Ustava,  trebalo je da budu donešeni do decembra 2008 – izjavio je Nenad Čanak
Saopštenja | Nedelja, 24. 03. 2019. | Komentara: 0

Za beogradsku gondolu 3,7 puta više para nego za ceo Fond lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje na pogubne posledice centralizacije koja vlada u našoj zemlji. Razlika u razvijenosti Beograda i drugih sredina sve je veća. To za posledicu ima drastičan pad broja stanovnika delova zemlje koji nisu grad Beograd. Pojedini krajevi su, bukvalno, opusteli. 
Saopštenja | Subota, 23. 03. 2019. | Komentara: 0

Poklanjanje državne zemlje - greška neodgovorne vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena odlukom Upravnog suda u Novom Sadu da proglasi nevažećim ugovore sa kompanijama Tenis, Farmer 023 i Food planet, kojima je država dodelila u dugoročan zakup zemljište na teritoriji AP Vojvodine, na štetu lokalnih poljoprivrednih proizvođača.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook