LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

ZRENJANIN – Liberalno demokratska partija u Zrenjaninu će, u drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, podržati kandidate Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona i mr Vladimira Vasiljeva, potvrdio je juče menadžer GrO LDP Zrenjanin Rastko Stefanović.

LSV

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama GrO LSV Zrenjanin, Stefanović je dodao da je Gradski odbor LDP Zrenjanin takvu odluku doneo jednoglasno.

– Veoma je važno da oni koje podržavamo budu ljudi koje poznajemo i čiju političku karijeru znamo, kao i da znamo za koje se vrednosti njihova politička orijentacija decenijama zalaže. Zbog toga je naša odluka bila veoma laka i preporučujemo svim članovima i simpatizerima, kao i građanima da u drugom krugu podrže ove kandidate – izjavio je Rastko Stefanović, istovremeno se u ime koalicije "Preokret" zahvalivši građanima na podršci na izborima održanim 6.maja. Aleksandar Marton i mr Vladimir Vasiljev, zahvalili su se Stefanoviću na podršci i čestitali na ostvarenim rezultatima, izrazivši žaljenje zbog toga što koalicija "Preokret" nije prešla cenzus u Zrenjaninu.

– To je podrška ozbiljne, proevropske, demokratske, građanske koalicije i zbog toga je veoma značajna. Štitićemo interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine, jer želimo da naš rad bude rad za Vojvodinu, ali pre svega za grad Zrenjanin. Ovaj mandat mora biti mandat jačanja i drugih gradova Vojvodine, a ne samo Novog Sada. Mi želimo i da Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Sečanj, Novi Bečej, Žitište, Plandište i drugi, budu jaki gradovi i opštine – istakao je Aleksandar Marton. Taj stav je podržao i Vasiljev, koji je izrazio svoje ubeđenje da će svi prodemokratski orijentisani građani, koji, kako je ocenio, čine ubedljivu većinu u Zrenjaninu, podržati Ligu u drugom krugu pokrajinskih izbora. Pre svega, dodao je on, zbog činjenice da je Liga jedna od retkih partija koja 22 godine nije menjala svoju politiku i ima jasan stav kojim putem treba da idu Srbija, Vojvodine i Zrenjanin i koja je njihova budućnost. Marton i Vasiljev su ovom prilikom pozvali građanke i građane Zrenjanina da 20. maja glasaju za predsedničkog kandidata Borisa Tadića, jer je to, kako su zaključili, jedini izbor koji Srbiju vodi putem ka sigurnoj budućnosti i Evropi, a ne vraćanju u devedesete.  

(BILSV, 15. 05. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook