LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

ZRENJANIN – Liberalno demokratska partija u Zrenjaninu će, u drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, podržati kandidate Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona i mr Vladimira Vasiljeva, potvrdio je juče menadžer GrO LDP Zrenjanin Rastko Stefanović.

LSV

Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama GrO LSV Zrenjanin, Stefanović je dodao da je Gradski odbor LDP Zrenjanin takvu odluku doneo jednoglasno.

– Veoma je važno da oni koje podržavamo budu ljudi koje poznajemo i čiju političku karijeru znamo, kao i da znamo za koje se vrednosti njihova politička orijentacija decenijama zalaže. Zbog toga je naša odluka bila veoma laka i preporučujemo svim članovima i simpatizerima, kao i građanima da u drugom krugu podrže ove kandidate – izjavio je Rastko Stefanović, istovremeno se u ime koalicije "Preokret" zahvalivši građanima na podršci na izborima održanim 6.maja. Aleksandar Marton i mr Vladimir Vasiljev, zahvalili su se Stefanoviću na podršci i čestitali na ostvarenim rezultatima, izrazivši žaljenje zbog toga što koalicija "Preokret" nije prešla cenzus u Zrenjaninu.

– To je podrška ozbiljne, proevropske, demokratske, građanske koalicije i zbog toga je veoma značajna. Štitićemo interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine, jer želimo da naš rad bude rad za Vojvodinu, ali pre svega za grad Zrenjanin. Ovaj mandat mora biti mandat jačanja i drugih gradova Vojvodine, a ne samo Novog Sada. Mi želimo i da Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Sečanj, Novi Bečej, Žitište, Plandište i drugi, budu jaki gradovi i opštine – istakao je Aleksandar Marton. Taj stav je podržao i Vasiljev, koji je izrazio svoje ubeđenje da će svi prodemokratski orijentisani građani, koji, kako je ocenio, čine ubedljivu većinu u Zrenjaninu, podržati Ligu u drugom krugu pokrajinskih izbora. Pre svega, dodao je on, zbog činjenice da je Liga jedna od retkih partija koja 22 godine nije menjala svoju politiku i ima jasan stav kojim putem treba da idu Srbija, Vojvodine i Zrenjanin i koja je njihova budućnost. Marton i Vasiljev su ovom prilikom pozvali građanke i građane Zrenjanina da 20. maja glasaju za predsedničkog kandidata Borisa Tadića, jer je to, kako su zaključili, jedini izbor koji Srbiju vodi putem ka sigurnoj budućnosti i Evropi, a ne vraćanju u devedesete.  

(BILSV, 15. 05. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook