LDP se ne bori za autonomiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 0

LDP se ne bori za autonomiju

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je dok je bio na vlasti činio sve suprotno od onog za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine. Saradnja sa LDP posle izbora je moguća ali na jasno dogovorenim ciljevima, kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Aleksandra Jerkov
 
Možete li da procenite ko je prvi počeo svađu LSV i LDP i zašto?
- Nije važno to ko je prvi počeo. Razlog je očigledno taj što mnoge stranke iz Beograda pokušavaju da se predstave kao veći borci za autonomiju nego stranke iz Vojvodine. Činjenice govore upravo suprotno, posebno kada je reč o LDP, koji je jedva uspeo da oformi svoj odbor u Vojvodini i koji je napustilo nekoliko čelnih funkcionera iz Vojvodine upravo zbog odnosa prema Pokrajini. Predsednik LDP je, kada je bio u poziciji da vrši vlast, činio sve suprotno onome za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine.
 
Da nije razlog neuspeh dogovora oko zajedničkog učešća u pokretu Preokret?
- Dogovor nije mogao biti postignut jer ga nije ni bilo. Kada je u pitanju autonomija Vojvodine, LDP ne vidimo kao svog partnera zbog toga što se LSV 20 godina bori za autonomiju Pokrajine, a neko vreme smo se borili i protiv Čedomira Jovanovića. Na republičkom nivou svoje partnere imamo, a na pokrajinskom nivou niti su nam potrebni niti bi to bio LDP. Nema osnova za saradnju ni u pokretu Preokret.
 
Gradski odbor LDP u Novom Sadu je saopštio da sve više razočaranih funkcionera Lige prelazi u LDP jer su svesni da su rezultati političkog delovanja LSV totalno suprotni stavovima za koje se vaša stranka deklarativno zalaže.
- Bilo bi mi interesantno da čujem ko su ti članovi Lige koji prilaze LDP s obzirom na to da takvi članovi LSV ne postoje. Biračka tela Lige i LDP jesu bliska i verovatno LDP na takav način pokušava da skrene pažnju na sebe ili da se prikaže kao veliki borac za autonomiju Pokrajine tamo gde Liga u tome ne uspeva. Međutim, to su neuspeli pokušaj koje birači prepoznaju. To pokazuju i rezultati LDP na prethodnim pokrajinskim i lokalnim izborima.
 
Ukoliko to bude nalagana postizborna matematika, mogu li LSV i LDP da sarađuju u budućoj koaliciji u Vojvodini i pod kojim uslovima?
- Možemo sarađivati na jasno dogovorenim ciljevima od kojih se neće odstupati i koji će podrazumevati ono za šta se Liga već 22 godine zalaže. U predizbornoj koaliciji saradnja je nemoguća.

(BILSV, 16.01.2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook