Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.

"Sa premijerom Cvetkovićem dogovoreno je formiranje radne grupe koja će se angažovati na izradi ovih zakona. Mi ne želimo da ti zakoni budu partijsko rešenja, već želimo da se u njihovu izradu uključe i stručnjaci i predstavnici drugih stranaka. Mi znamo da su ti zakoni uslov za evropske integracije, ali rok za njihovo donošenje je septembar, odnosno oktobar. Moram da pomenem da su svi rokovi iz Ustava davno probijeni " objasnila je za Danas Jerkova. Na pitanje u čemu se razlikuju predlozi Ujedinjenih regiona Srbije i LSV, Jerkov kaže da je Liga zagovornik jasnog definisanja zakona, odnosno definisanja imovine koja treba da bude vraćena.

"LSV se zalaže, recimo, da se Vojvodini vrati sve ono što joj je oduzeto 1988. godine. Popis imovine već postoji, a to znači da ćemo tražiti da se vrate javna preduzeća poput pošte, elektroprivrede, železnice, telekomunikacionih sistema. Jasno je da za to nema baš mnogo sluha unutar vladajuće koalicije, a Vojvodina bi u tom kontekstu morala biti obeštećena i za privatizaciju Naftne industrije Srbije. Regulativa EU u tom smislu nije striktna, odnosno od nas se zahtevaju usvajanje zakona i načelna decentralizacija vlasti. Dakle, mnogo toga je na nama samima " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 04. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook