Liga je spremna da preuzme odgovornost u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Liga je spremna da preuzme odgovornost u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je spremna da preuzme odgovornost za upravljanje gradom Zrenjaninom. Od 1996. godine, do danas, podržavali smo gradonačelnika kojeg je predlagala Demokratska stranka, i nismo nezadovoljni onim što je urađeno, ali smatramo da može bolje, kvalitetnije, i da je ovom gradu potreban čovek koji može da napravi spoj i sa Beogradom i sa Novim Sadom, i da se odupre svakoj vrsti pritiska – poručio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš, na tribini održanoj sinoć u Mesnoj zajednici “Zeleno polje” u Zrenjaninu, podsećajući da je  pre dvadesetak godina ovaj grad bio mnogo  bogatiji i uticajniji, i da se  u njemu bolje živelo.

LSV

-Verujemo da LSV može da vrati stari sjaj Zrenjaninu i zato hoćemo da preuzmemo odgovornost. Zbog toga me je  Liga kandidovala za gradonačelnika. Ja sam spreman da se vratim, i da sve ono što sam naučio radeći u republičkoj i vojvođanskoj administraciji prenesem ovde. Zrenjanin je nekada bio svetionik, a sada je na žalost postao malo pusto ostrvo.  Siguran sam da on ponovo može biti svetionik ne samo u Banatu  već i u čitavoj pokrajini – naglasio je Bojan Kostreš, ističući da je važno da postojeći resursi budu bolje iskorišćeni i da upravljanje gradom bude kvalitetnije.
Kostreš je ovom prilikom skrenuo pažnju i da Liga vrlo intenzivno radi na poboljšanju položaja poljoprivrednika. On je podsetio da se zahvaljujući inicijativi Lige traktori registruju samo jednom, što je veliko olakšanje za poljoprivrednike.
- Na moj zahtev ministar je isplatio akontacije poljoprivrednicima, što nikako nije rešenje problema, ali  jeste pomoć  da ne moraju sami da finansiraju radove i čekaju naplatu tek na kraju ove godine – rekao je Kostreš, i dodao da  je stav LSV  da se mora doneti zakon o državnim subvencijama u poljoprivredi, jer  poljoprivrednici moraju unapred znati kakve ih subvencije čekaju i koja su pravila  igre. To će, kako je naglasio,  biti  uslov poslanika LSV za podršku novoj Vladi i novom ministru. Prema rečima Jovice Momirova, kandidata LSV za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu, borba za bolji život građanki i građana je najvažniji zadatak Lige socijaldemokrata Vojvodine.
–Živimo u ovoj sredini, tu želimo i da ostanemo i zato moramo raditi da nam svima bude bolje. Da mladi ne odlaze iz svojih mesta, bez obzira da li žive na selu ili u gradu – poručio je Jovica Momirov, napomenuvši da se mere za unapređenje poljoprivrede moraju sprovesti.
Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, ovom prilikom istakao je da su uređenje RS i centralizacija, uzroci mnogih problema u Vojvodini, i da je veoma važno da to bude promenjeno.
- Kad krene izborna kampanja jedni nas nazivaju lokomotivom koja  vuče Srbiju u Evropu, drugi tvrde da smo najrazvijeniji deo RS, treći se osvrću na kulturni nivo. I možda je i bilo neke istine u tome dok Republika Srbija nije  dala statističke podatke koji su blago rečeno zabrinjavajući. Prvi put, ako se ne varam, od 1918. godine, Vojvodina je i zvanično, statistički, nedovoljno razvijeni region – rekao je Branislav Bogaroški, dodajući da među deset najrazvijeniih opština u republici, ni jedna nije sa teritorije AP Vojvodine.
-  Nivo nezaposlenosti, i pored toga što se stalno pominje otvaranje novih radnih mesta, je nizak. Mi smo na pretposlednjem mestu, samo dva odsto bolji od juga Srbije. I onda se, logično, postavlja pitanje šta nam se dogodilio u poslednjih 20 godina? Da li smo postali lenji, nesposobni, da li smo prestali da čuvamo ono što smo do sada napravili ili je u pitanju nešto drugo? – zapitao se Bogaroški.

(BILSV, 21.04.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook