Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoj program, ideje i ciljeve

NOVI SAD - Gostujući sinoć u emisjiji Sučeljavanje na RTV-u potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović ocenio je da je Liga na proteklim izborima ostvarila istorijski rezultat, a kao primer naveo je Novi Sad gde je LSV na lokalnim izborima osvojila skoro duplo više odborničkih mesta nego na prethodnim.

Aleksandar Jovanovic

- To je rezultat vrlo principijelnih stavova koje mi kao stranka imamo. Za razliku od mnogih mi nismo menjali programe, ideje, svoje ciljeve i prosto nismo se kockali sa takvim stvarima,  jer se svaka stranka bazira na ideološkim vrednostima. Kada to izgubi, onda nema ni stranke – naveo je Jovanović. On je napomenuo da je za Ligu sada važno da se postave principi buduće vlasti kako će ona funkcionisati i kako će grad biti sređen u budućnosti.

Jovanović je rekao i da će Liga o formiranju lokalne vlasti u Novom Sadu svakako razgovarati sa Demokratskom strankom.
- Mi ćemo početi pregovore početkom sledeće nedelje – rekao je Jovanović. On je naveo i da LSV želi da formira većinu sa tradicionlanim partnerima iz DS, ali da će za to trebati još jedan broj odbornika.
- To će najverovatnije biti SPS i jedan odbornik iz SVM. Tu će biti većina, odnosno dovoljan broj odbornika da oformi većinu – rekao je Jovanović i dodao da će Liga insistirati na tome da ima mesto prvog čoveka grada, odnosno gradonačelnika. On je rekao i da je sigurno da Liga neće ići u bilo kakvo formiranje vlasti sa Srpskom naprednom strankom.

Na pitanje da li je bilo kupovine glasova na lokalnim izborima u Novom Sadu Jovanović je odgovorio da će to utvrditi istražni organi. On je naveo i da je kao predsednik Skupštine grada Novog Sada o tome razgovarao sa vršiocem dužnosti načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevanom Krstićem.

- Prosto sam želeo da se informišem, da vidim o čemu se tu radi, da li oni imaju neka saznanja, s obzirom da je u medijima bilo vesti o tome da su određena lica privedena od strane policije. Kasnije sam čuo da su bile istražne radnje pokrenute i koliko je meni poznato, to se na tome neće zaustaviti – rekao je Jovanović. Pored Jovanovića u emisiji su gostovali Živko Makarić iz Demokratske stranke, Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke i Bela Kurina iz Romske demokratske stranke.  

(BILSV, 25.05.2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook