Liga se izborila za pomen na sve žrtve fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 05. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga se izborila za pomen na sve žrtve fašizma

BEOGRAD – Narodna skupština Republike Srbije usvojila je danas izmene Zakona o državnim i drugim praznicima. Jedan od novih praznika biće 22. april Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i druge žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu.

Aleksandra Jerkov

Tome je prethodio dvočasnovi prekid sednice, koji je nastao zbog toga što su poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine napustili salu, jer nije usvojen njihov amandman kojim je bilo predviđeno da 21. oktobar bude dan sećanja na sve žrtve, a ne samo srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, kao što je predviđeno izmenama zakona. Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je, u izjavi za sajt LSV, da u Drugom svetskom ratu nisu postojale samo srpske žrtve, već i druge, zbog čega su poslanici LSV napustili salu kako bi se obavile konsultacije u vezi sa ovim amandmanom.
- Zahtevali smo konsultacije sa predsednicom Narodne skupštine da vidimo zbog čega ne postoji većina u Narodnoj skupštini da se obeleži sećanje na druge žrtve fašizma i zbog čega su srpske žrtve važnije od ostalih žrtava. Nakon konsultacija, uspeli smo da izgledimo problem, navela je Jerkova. Dodala je da je amandman LSV inkorporiran u tekst zakona. Narodna Skupština Republike Srbije nastavila je zatim rad, usvojila i taj zakon.

(BILSV, 05. 12. 2011.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook