Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 14. 07. 2018. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

Novi Sad, 14. juli 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 28. godišnjicu od osnivanja. Stranka je nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija, a šovinizam postajao dominantna politička ideja.

LSV

U takvim okolnostima LSV je zastupala prepoznatljive i hrabre antiratne stavove. Članstvo i rukovodstvo stranke je hapšeno i proganjano.

Branili smo svoje komšije i u ratnom vihoru snažno poručili: NEĆEMO DA SE DELIMO, NEĆEMO DA SE SELIMO!

Represivne metode Miloševićevog režima nisu sputale ligašice i ligaše u doslednoj borbi za principe građanskog društva, demokratiju, antifašizam, te poštovanje ljudskih i manjinskih prava. LSV od osnivanja snažno se zalagala za decentralizovanu Srbiju u kojoj je Vojvodina autonomna i ravnopravna.

I dalje traje borba za vraćanje NAFTAGASA građanima Vojvodine. LSV se nikada neće pomiriti sa činjenicom da će strani državljani slobodno kupovati poljoprivredno zemljištve. Borba za vraćanje svih oduzetih bogatstava Vojvodine vodiće se do konačnog uspeha i konačno ćemo staviti TAČKU NA PLJAČKU!

Borba ligašica i ligaša u prethodnih 28 godina primer je doslednosti i požrtvovanja. Principijelnost Lige socijaldemokrata Vojvodine njena je najveća snaga!

Građani Vojvodine, pridružite nam se!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook