Ligaši i ligašice čistili putokaze

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Ligaši i ligašice čistili putokaze

NOVI SAD – Članice i članovi Mesnih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine „Žitni trg“ i „Rumenka“ pokrenuli su akcije čišćenja saobraćajnih znakova, da bi ukazali na problem vandalizovanja znakova.

LSV

U Rumenki očišćeno deset znakova

Članice i članovi MO „Rumenka“ su u subotu, 24. novembra, očistili deset saobraćajnih znakova u ovom naselju. Kako je objasnio predsednik ovog Mesnog odbora Aleksandar Kolarov, ligašice i ligaši žele da pokažu da se znakovi mogu i čistiti, a ne samo švrljati, čime se uništava gradska imovina i ruži izgled naselja.

- Povrh svega želimo da onaj ko dolazi u naše mesto, ima priliku i da jasno vidi gde je došao, kolika su ograničenja brzine, ko ima prvenstvo prolaza. Taj neko treba i da vidi  putokaz koji upućuje vozače na putne pravce kad napuste Rumenku. U pitanju nije samo estetika naselja, već i bezbednost koja je ugrožena šaranjem po putokazima i saobraćajnim znacima, jer na taj način učesnici u saobraćaju ne mogu da znaju ko, na primer, ima prvenstvo prolaza, što može dovesti do katastrofalnih posledica - upozorio je Kolarov.

Novi Sad ponovo piše i na mađarskom jeziku

A nedavno su članovi Mesnog odbora „Žitni trg“ obrisali crnu boju na znaku sa nazivom Novog Sada na mađarskom jeziku koji se nalazi na putu za Kać. Kako je objasnio predsednik MO „Žitni trg“ Bojan Šimek, njihova akcija „Nije teško biti fin“ organizovana je sa ciljem da pokrenu građane na razmišljanje o tome šta je novosadski. Ona podrazumeva čišćenje saobraćajnih znakova i putokaza na kojima vandali često odluče da iskale svoje frustracije time što naziv mesta, napisan na drugom jeziku, iškrabaju ili pišu uvredljive parole.

- Ni Novi Sad ni njegovi građani ne smeju da trpe zbog nesavesnih ljudi koji smatraju da je u redu iskaliti svoje nezadovoljstvo nad gradskom imovinom. Takođe, niko nema pravo da omalovažava, nipodoštava i vređa druge jer su na ovaj ili onaj način različiti. Novi Sad je oduvek bio mesto koje okuplja razne ljude, mesto različitosti i tolerancije, i vreme je da svi dignu glas protiv onih koji to žele da naruše - kazao je Šimek.

Obe akcije će biti nastavljene i u narednom periodu.

 (BILSV, 28.11.2012)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook