Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Novi Sad, 18. februar 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. Od kako je 2015. godine na vlast došla Srpska napredna stranka, gotovo da nijednom nije ispoštovan rok za sazivanje sednice od sedam dana, kao što je i ovog puta slučaj.

lsv

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nijednom nije dobila odgovor na niz pitanja koja su postavljena vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Zvuči neverovatno da ni posle toliko godina na vlasti nisu shvatili da su oni tu zbog građana, da budu u njihovoj službi, da ih uključe u procese donošenja odluka i blagovremeno informišu o javnim poslovima.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na objektivno informisanje, a Srpska napredna stranka je to pravo za građanke i građane opštine Kovačica ukinula. Odbornici LSV su više puta pitali predsednika Skupštine opštine Kovačica, tj. Srpsku naprednu stranku, kada će biti obezbeđen prenos skupštinskih sednica, jer građani imaju pravo da znaju kako se troši budžet opštine tj. njihov novac.

Smatramo da je krajnji bezobrazluk to kako se predstavnici naprednjačke vlasti odnose pre svega prema građanima, a zatim i prema javnim institucijama i predstavnicima odbornika iz opozicije.

Ovakva praksa je nedopustiva i predstavlja otvoreno ponižavanje institucije lokalne skupštine i odbornika, inače izabranih predstavnika građana.


Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook