Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

SUBOTICA – Lige socijaldemokrata Vojvodine za svoj cilj postavlja poboljšanje kvaliteta života i aktivno radi na njegovom ostvarivanju, istakla je juče potpredsednica Mesnog odbora LSV u Peščari Monika Ikotić, i pozvala građane i građanke da 11. decembra, kada se održavaju ponovljeni izbori za četiri mesne zajednice, izađu na birališta i glasaju za Ligu.

Subotica press

Ona je na konferenciji za novinare istakla da ponekad za rešavanje određenih problema nisu potrebna velika sredstva, već da je dovoljno uočiti ih i smisliti način za njihovo rešavanje.

– Tako je na inicijativu LSV, koja je i pripremila predlog, mesna zajednica konkurisala kod pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice s projektom postavljanja 21 nove table sa nazivima ulica na sva tri jezika u službenoj upotrebi u Subotici - srpskom, hrvatskom i mađarskom – istakao je predsednik MO LSV u Peščari Đorđe Dragojlović.

On je naveo da je to prvi put da je Mesna zajednica Peščara podnela neki predlog projekta pokrajinskim ustanovama, dodajući da će na ovaj način 70 ulica tokom decembra biti obeleženo novim trojezičnim tablama. Na mnogim mestima, čak i vrlo frekventnim raskrsnicama, takve oznake čak nisu dosad ni postojale, napomenuo je Dragojlović. Takođe, na konferenciji za novinare je rečeno da su ligaši iz Peščare zajedno s mesnom organizacijom LSV iz Novog sela pokrenuli inicijativu da se osvetli pružni prelaz u Koparskoj ulici, koji predstavlja veliku pretnju bezbednosti za stanovnike obe mesne zajednice, jer je izdignut iznad nivoa ulice, a vozovi neretko prolaze bez da su spuštene rampe.

(BILSV, 30. 11. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook