Ligini principi nisu narušeni

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 1

Ligini principi nisu narušeni

NOVI SAD - Zalagaćemo se da vlast u Zrenjaninu formira koalicija oko Demokratske stranke sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine -  izjavio je sinoć u emisiji Sučeljavanje na RTV-u predsednik izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov.

Dragan Nedeljkov

On je u emisiji koja je bila posvećena formiranju gradske vlasti u Zrenjaninu, a u kojoj su učestvovali i Gabor Lodi iz Demokratske stranke, Rade Bulajić iz Socijalističke partije Srbije, Ivan Bošnjak iz Srpske napredne stranke i Saša Santovac iz Srpske radikalne stranke, rekao da  je, što se tiče LSV, Skupština grada na kojoj bi bila formirana gradska vlast već mogla da se održi jer su dogovreni principi.

On je rekao i da Demokratska stranka koja je osvojila najviše glasova u toj koaliciji ima pravo na gradonačelnika.

Nedeljkov je dodao, da što se tiče Lige, nijedan njen princip u izbornoj kampanji, a ni nakon nje, nije narušen, da je stranka sprovela kvalitetnu kampanju pritom poštujući sve političke rivale, i da su građani to na kraju prepoznali.
- Naravno da smo se trudili da predstavimo naš program i kadrove za koje se nadamo koji će biti zastupljeni u gradu Zrenjaninu. Na kraju krajeva, to se pokazalo najboljim izbornim rezultatom LSV­a od kada pod imenom Lige nastupa u gradu – ukazao je on.

Komentarišući izjavu Rada Bulajića da su SPS-u u pregovorima u Zrenjaninu nuđeni resori koje neće Liga i DS i koji SPS-u nisu interesantni, Nedeljkov je rekao da kako emisija odmiče i on sam saznaje neke nove detalje zašto koalicioni sporazum nije potpisan.

- Prvo je bio prostor u zgradi komiteta, sada su već javna preduzeća i ustanove, pa do kraja emisije će biti još neki razlog zbog čega sporazum nije potpisan. Tek ja stičem utisak da se ovde svelo na neko odugovlačenje, čekanje rešenja na višim nivoima vlasti, što mislim da nije dobro – rekao je Nedeljkov.

On je ocenio i da ovo odugovlačenje ne ide u korist građana i građanki Zrenjanina jer u Zrenjaninu jednostavno za tako nešto nema vremena.
- Grad  Zrenjanin je jedan od većih tranzicionih gubitnika u ovom periodu i jednostavno ovome treba stati na kraj i krenuti sa radom – rekao je Nedeljkov. On je napomenuo i da je dosadašnja vlast u gradu sprovela dosta projekata i da bi taj posao trebala da nastavi i ubuduće.
 
(BILSV, 29.06.2012.)Odbori LSV | Utorak, 26. 01. 2021. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za propast zrenjaninske Fabrike vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalnih, pokrajinskih i državnih organa vlasti da najzad pokažu ozbiljnost i prekinu agoniju zvanu „izgradnja fabrike vode u Zrenjaninu“.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Đukanoviću

Predsednik Lige socijaldmokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas telegram čestitke Milu Đukanoviću koji je juče kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore ponovo izabran za predsednika te stranke.

Iz medija | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Ministarstvo za izbore je koještarija

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Sjedinjene Američke Države neće promeniti svoj odnos prema Srbiji. Istakao je i da je američko društvo podeljeno već 160 godina, a da je očekivano da rasizam buja pošto predsednik države (sada već bivši, Donald Tramp) organizuje rasističke skupove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook