Ligini principi nisu narušeni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 1

Ligini principi nisu narušeni

NOVI SAD - Zalagaćemo se da vlast u Zrenjaninu formira koalicija oko Demokratske stranke sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine -  izjavio je sinoć u emisiji Sučeljavanje na RTV-u predsednik izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov.

Dragan Nedeljkov

On je u emisiji koja je bila posvećena formiranju gradske vlasti u Zrenjaninu, a u kojoj su učestvovali i Gabor Lodi iz Demokratske stranke, Rade Bulajić iz Socijalističke partije Srbije, Ivan Bošnjak iz Srpske napredne stranke i Saša Santovac iz Srpske radikalne stranke, rekao da  je, što se tiče LSV, Skupština grada na kojoj bi bila formirana gradska vlast već mogla da se održi jer su dogovreni principi.

On je rekao i da Demokratska stranka koja je osvojila najviše glasova u toj koaliciji ima pravo na gradonačelnika.

Nedeljkov je dodao, da što se tiče Lige, nijedan njen princip u izbornoj kampanji, a ni nakon nje, nije narušen, da je stranka sprovela kvalitetnu kampanju pritom poštujući sve političke rivale, i da su građani to na kraju prepoznali.
- Naravno da smo se trudili da predstavimo naš program i kadrove za koje se nadamo koji će biti zastupljeni u gradu Zrenjaninu. Na kraju krajeva, to se pokazalo najboljim izbornim rezultatom LSV­a od kada pod imenom Lige nastupa u gradu – ukazao je on.

Komentarišući izjavu Rada Bulajića da su SPS-u u pregovorima u Zrenjaninu nuđeni resori koje neće Liga i DS i koji SPS-u nisu interesantni, Nedeljkov je rekao da kako emisija odmiče i on sam saznaje neke nove detalje zašto koalicioni sporazum nije potpisan.

- Prvo je bio prostor u zgradi komiteta, sada su već javna preduzeća i ustanove, pa do kraja emisije će biti još neki razlog zbog čega sporazum nije potpisan. Tek ja stičem utisak da se ovde svelo na neko odugovlačenje, čekanje rešenja na višim nivoima vlasti, što mislim da nije dobro – rekao je Nedeljkov.

On je ocenio i da ovo odugovlačenje ne ide u korist građana i građanki Zrenjanina jer u Zrenjaninu jednostavno za tako nešto nema vremena.
- Grad  Zrenjanin je jedan od većih tranzicionih gubitnika u ovom periodu i jednostavno ovome treba stati na kraj i krenuti sa radom – rekao je Nedeljkov. On je napomenuo i da je dosadašnja vlast u gradu sprovela dosta projekata i da bi taj posao trebala da nastavi i ubuduće.
 
(BILSV, 29.06.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook