Ljudska prava niko ne sme da krši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.

LSVO- LSVO Novi Sad zalaže se za odlučno, beskompromisno sankcionisanje kršenja ljudskih prava, ali i jedno šire obrazovanje i upoznavanje i administracije, i samih građana, sa pravom sadržinom ljudskih prava – navodi se u saopštenju.
LSVO Novi Sad podseća i na važnost Zakona o lustraciji i potrebe da oni koji su zločine činili, za njih i odgovaraju, za šta se Liga godinama zalaže.

- U Srbiji i danas na važnim pozicijama u društvu sede mnogi koji su učestvovali u kršenju ljudskih prava u vreme Miloševićevog režima i smatramo da su to zločini koji ne zastarevaju – navodi se u tom tekstu. Takođe se ocenjuje da će produženje važenja ovog Zakona, koje LSV traži, biti poruka onima koji će tek stupiti na političku scenu da neko ko se bavi kriminalom, ko je imao uprljane ruke, neće moći da nađe svoj prostor u političkom ili u javnom životu Srbije.

(BILSV, 10.12.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook