Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Novi Sad, 21. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama. Nažalost, očito je da se ti mediji nalaze u Beogradu, a mediji u Vojvodini i drugim delovima države ponovo su zaboravljeni.

LSV

Kao što je poznato, postupak izlaska države iz vlasništva nad medijima gotovo je u potpunostu ugasio informisanje na lokalnom nivou.
Nestale su brojne lokalne radio i televizijske stanice, a neke od njih su informisale svoje sugrađane i više decenija. Sa medijske scene nestali su lokalni mediji u Zrenjaninu, Somboru, Subotici, Temerinu...

Bitno je naglasati da su mnogi od tih medija imali programe i na jezicima nacionalnih zajednica, pa je gašenjem njihovih programa došlo da ukidanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je protivno Ustavu Republike Srbije, ali i međunarodnim obavezama, koje naša država mora da poštuje.

Postavlja se pitanje zašto su vlastima bitni samo pojedini mediji, a ne svi? Nije li to surovo gaženje prava na jednakost pred ustavom i zakonom?

Tražimo da ovakva politika Vlade Republike Srbije i njenog resornog ministarstva prestane. U suprotnom, građanima Srbije šalje se jako loša slika o sistemu i nejednokostima koje u njemu vladaju!

Zdenko Kolar
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.
Saopštenja | Subota, 17. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo je da osuđenika Mladića emituju na našim medijima

Promovisanjem planetarno prepoznatljivih ratnih zločinaca u medijima, Srbija se krupnim koracima vraća u 90-te godine prošlog veka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook