Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Novi Sad, 21. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama. Nažalost, očito je da se ti mediji nalaze u Beogradu, a mediji u Vojvodini i drugim delovima države ponovo su zaboravljeni.

LSV

Kao što je poznato, postupak izlaska države iz vlasništva nad medijima gotovo je u potpunostu ugasio informisanje na lokalnom nivou.
Nestale su brojne lokalne radio i televizijske stanice, a neke od njih su informisale svoje sugrađane i više decenija. Sa medijske scene nestali su lokalni mediji u Zrenjaninu, Somboru, Subotici, Temerinu...

Bitno je naglasati da su mnogi od tih medija imali programe i na jezicima nacionalnih zajednica, pa je gašenjem njihovih programa došlo da ukidanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je protivno Ustavu Republike Srbije, ali i međunarodnim obavezama, koje naša država mora da poštuje.

Postavlja se pitanje zašto su vlastima bitni samo pojedini mediji, a ne svi? Nije li to surovo gaženje prava na jednakost pred ustavom i zakonom?

Tražimo da ovakva politika Vlade Republike Srbije i njenog resornog ministarstva prestane. U suprotnom, građanima Srbije šalje se jako loša slika o sistemu i nejednokostima koje u njemu vladaju!

Zdenko Kolar
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Saopštenja | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

Odbornici LSV u Kovačici neće učestvovati u radu lokalne skupštine

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica  ni ovog puta neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za sredu, 27. mart, zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Nećemo odustati od zahteva za smenu Bežanov

Predsednica Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević poručila je danas da LSV neće odustati od zahteva da Branka Bežanov bude smenjena sa funkcije zamenika predsednika Skupštine grada Novog Sada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook