Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Novi Sad, 21. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama. Nažalost, očito je da se ti mediji nalaze u Beogradu, a mediji u Vojvodini i drugim delovima države ponovo su zaboravljeni.

LSV

Kao što je poznato, postupak izlaska države iz vlasništva nad medijima gotovo je u potpunostu ugasio informisanje na lokalnom nivou.
Nestale su brojne lokalne radio i televizijske stanice, a neke od njih su informisale svoje sugrađane i više decenija. Sa medijske scene nestali su lokalni mediji u Zrenjaninu, Somboru, Subotici, Temerinu...

Bitno je naglasati da su mnogi od tih medija imali programe i na jezicima nacionalnih zajednica, pa je gašenjem njihovih programa došlo da ukidanja stečenih prava nacionalnih zajednica, što je protivno Ustavu Republike Srbije, ali i međunarodnim obavezama, koje naša država mora da poštuje.

Postavlja se pitanje zašto su vlastima bitni samo pojedini mediji, a ne svi? Nije li to surovo gaženje prava na jednakost pred ustavom i zakonom?

Tražimo da ovakva politika Vlade Republike Srbije i njenog resornog ministarstva prestane. U suprotnom, građanima Srbije šalje se jako loša slika o sistemu i nejednokostima koje u njemu vladaju!

Zdenko Kolar
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook