LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Bečej, 09. jul 2019 – Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.

LSV

Policija je u subotu uhapsila V.N. (33) iz Bečeja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti. On je u ponedeljak priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo. Podsetimo, reporterki televizije N1 sa Kosova Zani Cimili upućene su, posredstvom društvenih mreža, pretnje uperene ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta kao i integriteta njene porodice.

Ferenc Toth je pozivao Bečejke i Bečejce da najoštrije osude bilo kakve podele takve vrste: „ Pozivam na zajedništvo i solidarnost, jer, pouka je jasna, dok smo zajedno mnogo smo jači, ako se podelimo po nacijama, po verama, po boji kože, onda smo lak plen. Nacionalističke kriminalne organizacije koriste ovakv situacije i podele za raspitrivanje mržnje i okreću ih u svoju korist“, istakao je predsednik OO LSV Bečej Ferenc Tot.

On je upozorio da je 2019. godina godina u kojoj se više ne sme pristati na to da se ljudi u Bečeju dele na bilo koji način osim na poštene i nepoštene, na časne i nečasne, na dobre i loše „Svaka druga zlonamerna podela je nemoralna i necivilizovana. Pozdravljam hitnu intervenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i pozivam nadležne organe da hitno i najoštrije kazne počinioca ovog bezobzirnog kukavičkog napada na novinarku televizije N1“,  rekao je Toth

 Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej
Ferenc Toth



Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook