LSV bira novo rukovodstvo stranke

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 06. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV bira novo rukovodstvo stranke

Zrenjanin, 06. oktobar 2018 - Dvanaesti izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo je oko 12 sati u Zrenjaninu. 

Šef Sekretarijata za informisanje LSV Aleksandar Marton izjavio je novinarima pre početka Kongresa da će više od 560 delegatkinja i delegata iz više od 35 opštinskih i gradskih odbora birati nove organe stranke. Na Kogresu se biraju članovi Predsedništva, Glavnog odbora i predsednika LSV.

LSV

- Ovo će u svakom slučaju biti pokazivanje snage naše partije, koja u narednom periodu ima cilj da okupi sve vojvođanske političke partije, organizacije i pojedince, jer činjenica je da je stanje u Vojvodini katastrofalno. Ovo je prvi korak te borbe, a predstoji nam snažna borba za bolju Vojvodinu. Naravno, delegatkinje i delegati će svojim radom pokazati da umeju da se bore za interese AP Vojvodine – istakao je Marton.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu, pod imenom Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije, a predsednik stranke od osnivanja do danas je Nenad Čanak.

LSV je tokom devedesetih godina prošlog veka bila dosledno opoziciona partija tadašnjem režimu Slobodana Miloševića, a angažman partije bio je naglašeno antiratni i građanski, zbog čega je često bila izložena represiji režima.

Liga se zalaže za široku autonomiju Vojvodine, odnosno za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovane Ustavom.

Vojvodinu ne vidimo van granica Srbije, nego u decentralizovanoj i demokratskoj Srbiji. Vojvodinu vidimo kao most između Srbije i Evrope, regiju koja, koristeći svoje resurse, razvija svoje potencijale i koja se, usvajajući i poštujući iskustva drugih, razvija u modernu evropsku regiju. Ligaši se zalažu za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, za poštovanje različitosti, za poštovanje ljudskih prava i ima naglašeni antifašistički i antiratni karakter.


Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Ministre, recite istinu o Turskom toku!

Budući da se izgradnja kraka gasovoda „Turski tok“ od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom već zahuktala i da u Luku Novi Sad stižu cevi, dok se na nekim lokacijama u zemlji one već i postavljaju, krajnje je vreme da ministar energetike Aleksandar Antić obavesti javnost o tome šta se tačno radi, kako se radi i pod kojim uslovima.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook