LSV bira novo rukovodstvo stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV bira novo rukovodstvo stranke

Zrenjanin, 06. oktobar 2018 - Dvanaesti izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo je oko 12 sati u Zrenjaninu. 

Šef Sekretarijata za informisanje LSV Aleksandar Marton izjavio je novinarima pre početka Kongresa da će više od 560 delegatkinja i delegata iz više od 35 opštinskih i gradskih odbora birati nove organe stranke. Na Kogresu se biraju članovi Predsedništva, Glavnog odbora i predsednika LSV.

LSV

- Ovo će u svakom slučaju biti pokazivanje snage naše partije, koja u narednom periodu ima cilj da okupi sve vojvođanske političke partije, organizacije i pojedince, jer činjenica je da je stanje u Vojvodini katastrofalno. Ovo je prvi korak te borbe, a predstoji nam snažna borba za bolju Vojvodinu. Naravno, delegatkinje i delegati će svojim radom pokazati da umeju da se bore za interese AP Vojvodine – istakao je Marton.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu, pod imenom Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije, a predsednik stranke od osnivanja do danas je Nenad Čanak.

LSV je tokom devedesetih godina prošlog veka bila dosledno opoziciona partija tadašnjem režimu Slobodana Miloševića, a angažman partije bio je naglašeno antiratni i građanski, zbog čega je često bila izložena represiji režima.

Liga se zalaže za široku autonomiju Vojvodine, odnosno za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovane Ustavom.

Vojvodinu ne vidimo van granica Srbije, nego u decentralizovanoj i demokratskoj Srbiji. Vojvodinu vidimo kao most između Srbije i Evrope, regiju koja, koristeći svoje resurse, razvija svoje potencijale i koja se, usvajajući i poštujući iskustva drugih, razvija u modernu evropsku regiju. Ligaši se zalažu za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, za poštovanje različitosti, za poštovanje ljudskih prava i ima naglašeni antifašistički i antiratni karakter.


Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook