LSV će analizirati čitavu situaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2016. | Komentara: 0

LSV će analizirati čitavu situaciju

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše izjavu predsednika SNS Aleksandra Vučića o najširoj mogućoj koaliciji u Vojvodini i ocene pojedinih analitičara koji tu vide mesto za Ligu socijaldemokrata Vojvodine, šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku Robert Kolar izjavio je danas za N1 da Liga o tome nema zvaničan stav.  

 


- Kao što znate, ni izborni procesi nisu do kraja svuda okončani. Drugo, iskustvo iz 2012. godine nas uči, bar kada je SNS u pitanju, da su oni zagovornici vertikalnog pravljenja koalicija. To znači da, onako kako se pravi na republičkom, da se slično prenosi i na druge nivoe. Šta će se dešavati po pitanju i republičkih i izbora i sastava skupštine i vlade će se znati, koliko se ja razumem, tek tamo negde krajem maja - početkom juna. Tako da, do tog trenutka nema nikakvih mogućnosti ozbiljnijih razgovora za pokrajinu. A što se tiče toga što on misli da je dobro praviti široku koaliciju, ja sam se naslušao do sada različitih mišljenja Aleksandra Vučića, nekih loših, nekih manje loših, nekih i dobrih, ali je to i dalje samo njegovo mišljenje – rekao je Kolar.

 

Upitan da li bi LSV imala lični interes da bude u koaliciji sa SNS, da li bi bila otvorena za pregovore za dobro građana Vojvodine, Kolar je rekao da je prerano govoriti u tome i da stranački organi LSV tek treba da analiziraju celu situaciju.

 

- Mi tek treba da izanaliziramo celu situaciju ali što se mene lično tiče – teško – dodao je on.

 

(BILSV, 05.05.2016)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook