LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 03. 2019. | Komentara: 0

LSV će još snažnije nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak izjavio je danas da nije razočaran što vladajuća većina nije pružila podršku predlozima poslanika LSV i da je bitno da se tema Vojvodine našla na dnevnom redu.
Poslanici republičke skupštine raspravljali su prethodnih dana o Predlogu zakona o finansiranju AP Vojvodine i Rezoluciji Narodne skupštine Republike Srbije o AP Vojvodini. Ova dva dokumenta predložili su poslanici LSV Nenad Čanak, Olena Papuga i Nada Lazić.

LSV

- Nismo izigrani, nismo čak ni razočarani. Sasvim sigurno da je većina dobila od ovoga neke političke poene, ali i Vojvodina o kojoj se posle puno godina nešto moglo čuti - rekao je Čanak novinarima nakon završene rasprave o amandmanima i dodao da nije ni imao iluziju da bi ova vladajuća većina mogla da donese zakon po kom bi Vojvodina imala svoju poresku upravu.

On je kazao, međutim, da je očekivao više amandmana i intervencija, a ne ukupno 23 na oba predloga i da su time pokazali da ne žele politički da zaokruže ustavnopravni sistem Srbije kome više od deset godina nedostaje donošenje zakona o finansiranju Vojvodine.

- LSV će nastaviti borbu za autonomiju Vojvodine, pokazalo se da ne postoje jasni argumenti zašto se toliko beži od ove teme. Dobra vest je da je vladajuća većina iz njima znanih razloga dala saglasnost da se govori o ovoj temi - rekao je Čanak i dodao da je u pitanju dobar presedan i da se nada da će takvih sutuacija biti još više.

On je kazao da se prvi put moglo razgovarati o sistemskim stvarima u zemlji, o finansiranju, ustavnim odredbama i pokazalo se da je moguće voditi debatu u parlamentu bez preteških reči.

Čanak je rekao i da ne veruje da će ove godine u Srbiji biti održani izbori.

- LSV je već više od 14 puta učestvovala na izborima i ima vrlo jasnu i razrađenu tehnologiju nastupa na izborima - rekao je on i dodao da su za LSV izbori uvek dobrodošli, kad god da se dese”.

- Mada, ja lično ne verujem da će se oni odigrati ove godine - rekao je Čanak.

 (SzILSV, 26.03.2019)




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook