LSV će podržati budžet za 2012. godinu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV će podržati budžet za 2012. godinu

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov najavila je danas da će Liga podržati predlog republičkog budžeta za 2012. godinu.

Aleksandra Jerkov

Jerkov je novinarima u republičkom parlamentu rekla da će LSV podneti amandmane koji se odnose na veća socijalna davanja, socijalnu zaštitu žena i dece, kao i amandmane da budu smanjenja sredstva predviđena za agencije, a povećana ulaganja u obrazovanje. Ona je ocenila da postoje brojne nepravilnosti i nelogičnosti u budžetu za narednu godinu koji se odnose na način na koji se finansira Vojvodina, pre svega jer to i dalje zavisi isključivo od novca iz republičkog budžeta.

– Osnovni zadatak LSV biće da se usvoji zakon o finansiranju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, kojim će se omogućiti da Vojvodina ima izvorne nadležnosti, kako bi se izbegla agonija koju imamo dva puta godišnje prilikom usvajanja budžeta i prilikom
rebalansa – rekla je Jerkova. Predlogom budžeta Srbije za 2012. godinu, o kojem je danas počela rasprava u parlamentu, planirani su prihodi od oko 750 milijardi dinara i rashodi do 890 milijardi dinara. Vojvodini će pripasti sedam odsto od prihoda, kako je predvidjeno Ustavom.

(BILSV, 26. 12. 2011.)Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.
Iz medija | Ponedeljak, 19. 04. 2021. | Komentara: 0

Nova vlast prodaje crnogorski interes ruskom kupcu

Dobar dio sadašnje vlasti u Crnoj Gori vidim kao preprodavce crnogorskog nacionalnog interesa ruskom kupcu – uz djelove političkog establišmenta u Srbiji kao posrednike u toj trgovini - kaže predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za podgoričku „Pobjedu“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook