LSV, DS i ZS traže javno slušanje o vetrozaštitnim pojasevima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 11. 2014. | Komentara: 0

LSV, DS i ZS traže javno slušanje o vetrozaštitnim pojasevima

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Zelena Srbija zatražile su danas da se održi javno slušanje o podizanju vetrozaštitnih pojaseva i zaštiti od erozije, koje su, kako su istakli, preko potrebna zaštita.

LSV

Poslanici ove tri stranke u Skupštini Srbije podsetili su na probleme u saobraćaju do kojih dolazi tokom zime zbog nanosa snega, a ukazali su i na neophodnost pošumljavanja, naročito Vojvodine.

Narodna poslanica LSV Nada Lazić podsetila je da je prošle zime, kada je tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić iznosio decu iz smetova, obećano da će biti postavljeni vetrozaštitni pojasevi, ali da se to ipak nije dogodilo.

- Smetovi su nešto sa čime se Vojvodina suočava zimi, kao i sa problemom odnošenje zemlje sa obradivih površina, koja na kraju završi u plućima stanovništva - rekla je Lazićeva.

Ona je istakla da bi kroz goranske organizacije mogla da se angažuje omladina da pomogne u pošumljavanju, kao i da bi trebala da se pojača kaznena politika za one koji seku šume.

(BILSV, 18.11.2014)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook