LSV i Vojvođanski front osuđuju divljanje Boška Obradovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 05. 2020. | Komentara: 0

LSV i Vojvođanski front osuđuju divljanje Boška Obradovića

Novi Sad, 08. maj 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front najoštrije osuđuju današnje divljanje pristalica Dveri, koji su predvođeni Boškom Obradovićem, napali i vređali više narodnih poslanika na ulazu u zgradu Skupštine Srbije. 

LSV

Političko delovanje Boška Obradovića i ranije je bilo bazirano na desnom ekstremizmu, veličanju fašističke politike Dimitrija Ljotića i pozivanju na revitalizaciju ideje „Velike Srbije“. 

Današnji vanadalizam pokazuje da Obradović nema želju da se za političke ideje bori demokratskim putem, već je vičniji metodama koje su koristili  jurišni odredi u prošlosti. 

LSV i Vojvođanski front pozivaju sve političke aktere da političku borbu vrate u demokratske okvire i da pokažu da je ideja normalne i moderne Srbije nešto što mora biti prioritet.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook