LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Novi Sad, 14. novembar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“.

Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine je prva upozorila na to da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta budućeg tržnog centra „Promenada“ i nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama.

To je bio razlog zbog kojeg je LSV još septembra prošle godine pozvala nadležne gradske službe i investitore da hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine.

I tada i kasnije, zahtevali smo da investitor odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme sve potrebne mere. Rekli smo i ponavljali da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu.

Duže od godinu dana insistiramo na rešenju ovog pitanja u najboljem interesu grada Novog Sada. Činićemo to i dalje, jednako pažljivo i bezuslovno, i po pitanju ove i svake druge investicije.

Čak, ako se ispostavi da su zakoni koji regulišu ovu oblast manjkavi, spremni smo i na aktivnosti na njihovoj izmeni, da se ovakve situacije ne bi ponavljale.

LSV pozdravlja sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini, ali ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugrađana.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook