LSV na demonstracijama povodom Nacionalnog dana Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 11. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV na demonstracijama povodom Nacionalnog dana Katalonije

NOVI SAD - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju predvodi generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, nalazi se u Barseloni i danas je prisustvovala demonstracijama organizovanim povodom Nacionalnog dana Katalonije.

LSV

U glavni grad Katalonije delegacija LSV je otputovala na poziv partije republikanske levice ERC, a sa njima su i funkcioneri grupacije Evropske slobodne alijanse (EFA – European Free Alliance) u Evropskom parlamentu.

Kako prenosi portal autonomija.info, danas su na ulicama pored brojnih katalonskih zastava, uočene i zastave Vojvodine i LSV.

Demonstracije povodom Nacionalnog dana Katalonije, Diade, organizovane su u znak podrške političkim zatvorenicima i za priznavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije od Španije, a organizatori su saopštili da večeras očekuju million ljudi na ulicama.

(BILSV, 11.09.2018)



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook