LSV ne može sa SNS i SRS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

LSV ne može sa SNS i SRS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na naredne izbore ići onako kako odluče organi stranke, ali koliko ja vidim, to će otprilike biti samostalno na lokalu, samostalno u pokrajini, a u jednom širem frontu okupljenom oko Demokratske stranke, na republičkim izborima, jer je to bio pristup i prošli put sa listom Za evropsku Srbiju, koja je postigla konsenzus oko stvaranja Vlade koja je trebala da ostvari tri cilja.

Nenad Canak

Ta tri cilja su librealizacija viznog režima, završetak saradnje sa Haškim tribunalom i usvajanje zakona po evropskoj agendi – rekao u danas u Jutarnjem programu RTV Pink predsednik LSV Nenad Čanak. On je ocenio da su ta tri cilja manje više ostvarena, prva dva u potpunosti, a treći koliko se moglo.

Uzajamno informisanje

- Dakle ne možemo reći da smo nezadovoljni time što je urađeno. Naravno da bi bilo mnogo bolje da ima mnogo više para, naravno da bi bilo mnogo bolje da ima mnogo više bezbednosti. To nije tako, i na tome treba raditi, i tu nema nikakve velike mudrosti – rekao je predsednik LSV. O razgovoru koji je imao u petak sa predsednikom DS Borisom Tadićem, Čanak je rekao da je to bilo uzajamno informisanje.
- Predsednik Tadić je mene informisao oko njegovih aktivnosti što se tiče pre svega ove međunarodne komponenete, a ja njega o tome šta ja radim. Ne možemo se nas dvojica u četiri oka dogovoriti stvari koje su vezane za partije, to bi jednostavno bilo neodgovorno i netačno, a nije ni moguće – rekao je Čanak.      
   
Nema tajni

Na pitanje voditeljke da li odluke LSV zavise od toga kako će DS morati da kalkuliše nakon izbora, predsedik LSV je odgovorio da tu nema nikakve tajne.
- Ja sam morao da prihvatim tu gorku pilulu te vlasti koja je pravljena tako da smo mi, pošto Liga nije u vladi, podržavali vladu u kojoj se nalazi Ivic Dačić i SPS koja jeste napravila nekakav zaokret u nekom svom funkcionisanju, ali znate kako, to je lepo što su oni napravili zaokret, ali nisu platili ceh od prošli put – rekao je on. Čanak je dodao i da se čisti računi postižu lustracijom.
- Završi se tako što već jednom vidimo šta je bilo, podvučemo crtu zatvorimo knjigu i to je to. A te se crte svi boje. Dakle tu je taj glavni nesporazum bio, ali i to smo morali da istrpimo jer nismo imali kud – rekao je Čanak. On je dodao da je ovaj put stvar vrlo jednostavna.
- Pa pogledajte ko skim može. LSV, čiji sam član i trenutno predsednik, ne može sa SNS, ne može sa SRS i to su opcije koje su za nas apsolutno neprihvatljive – rekao je predsednik LSV i dodao da su priče o SNS kao demokratskoj stranci nastaloj pre dve - tri godine „priče za malu decu i pranje biografije“.
- Čime su se oni kvalifikovali da ustvrde da su se promenili? Jel bilo tu neke lustracije, jel bilo tu nekog plaćanja računa? Jel bilo nečega osim šalili smo se majke mi? Sve ostalo je ostalo isto - ocenio je on.

Neće biti iznenađenja

Čanak je naopomenuo da danas imamo situaciju da se derivati radikala pojavljuju u više stranaka.
- Pa evo recimo bivša radikalska gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, sada je postala istaknuta u URS-u. Izmišljaju te stranke svako malo tek da se narod ne doseti da su stalno jedni te isti likovi u pitanju. A znate ja se uvek setim stare dobre izreke – dajte čoveku pištolj i on s njim može da opljačka banku, dajte čoveku banku i on sa njom može da opljačka ceo svet, dajte čoveku Narodnu banku i on može da napravi G17 – rekao je on. Čanak je takođe rekao da ne veruje da će URS biti iznenađenjenje na narednim izborima, kao i da će iznenađenja uopšte i biti.

(BILSV, 27.02.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook