LSV neće odustati od kolone traktora u Beogradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 11. 2015. | Komentara: 0

LSV neće odustati od kolone traktora u Beogradu

NOVI SAD, 23. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće kršiti zakon, ali neće ni odustati od ideje da organizuje kolonu traktora u Beogradu kojom će se skrenuti pažnja na ogroman problem koji bi vojvođanski poljoprivrednici i poljoprivrednici širom zemlje imali ako se u ovom obliku usvoji Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. 

LSV

Pokušaćemo da  nadležnima u Ministarstvu unutrašnjih poslova predočimo koliko je važno da poljoprivrednici iz Vojvodine, ali i iz drugih krajeva zemlje budu tretirani kao svi ostali građani, odnosno da im se omogući da iskoriste svoje pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo.  

Protestna kolona je trebalo da u četvrtak 26. novembra u 11.55 časova prođe od Ministarstva poljoprivrede do Narodne skupštine Republike Srbije bez  ikakve blokade puta i zaustavljanja saobraćaja. 

Želja poljoprivrednika je bila da na taj način skrenu pažnju na činjenicu da je u skupštinsku proceduru upućen predlog zakona a da nisu uvaćene njihove i primedbe stručnjaka iznete tokom javne rasprave, već su usvojena rešenja kojima se otvaraju vrata tajkunizaciji agrara i gašenju malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava.

Očekujemo da će Ministarstvo unutrašnjih poslova imati razumevanja i da ćemo uspeti da postignemo određeni dogovor. U suprotnom, o daljim potezima Lige socijaldemokrata Vojvodine moraće da odluče nadležni organi LSV. 

Kao odgovorni ljudi koji smo preuzeli organizaciju te kolone, kao i do sada, nećemo kršiti zakon i nećemo sukobe. Sa druge strane, ne postoji način da odustanemo i izneverimo paore. Dakle, moraćemo da pronađemo način da se ova kolona organizuje  ili da nađemo neki drugi oblik manifestacije nezadovoljstva poljoprivrednika i nezadovoljstva Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook