LSV Nenadu Popoviću: Umesto dogodine u Prizrenu, naučite reč Vojvodina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 22. 02. 2019. | Komentara: 0

LSV Nenadu Popoviću: Umesto dogodine u Prizrenu, naučite reč Vojvodina

Novi Sad, 22. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su poslednje izjave Nenada Popovića, ministra u republičkoj vladi, samo nastavak licemerne politike duplih standarda i lažnog patriotizma. 

LSV

Popović je izjavio da bi Kosovu trebalo dati „najveću moguću autonomiju na svetu“.
Popovićevi stavovi o Kosovu jasno ukazuju na nedostatak realnog posmatranja aktuelnih problema sa kojima se suočava naša zemlja. 

LSV podseća ministra Popovića da je kosovska kriza eskalirala baš onda kada je Slobodan Milošević počeo sa rušenjem ustavnopravnog poretka Jugoslavije. Prve žrtve Miloševićeve politike bile su autonomije Vojvodine i Kosova. Konačni rezultati takve politike su ubijeni, raseljeni i uništeni građani, te razorena država.

LSV pita ministra Popovića zašto se ne zalaže i za punu autonomiju Vojvodine. Čemu briga samo za Kosovo?

Naravno, jasno nam je da je izostavljanje Vojvodine iz Popovićevog patriotskog epa samo kompenzacija za poraze koje je srpski nacionalistički projekat doživeo na Kosovu.

Zatiranjem Vojvodine i njene autonomije nacionalnosti pokušavaju da se prikažu kao patriote koje nisu naučile samo da gube, nego i da pobeđuju.

Nažalost, ta njihova pobeda znači uništavanje Vojvodine, njeno siromašenje i ponižavanja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje ministru Nenadu Popoviću da malo bolje otvori oči i pogleda oko sebe. 

Svoje obraćanje Popović je juče završio rečima: „Dogodine u Prizrenu“.

Mi mu poručujemo: „Ne dogodine, nego danas, dođite u bilo koje mesto u Vojvodini u pogledajte posledice vašeg patriotizma. Pogledajte prazne kuće, pusta sela i siromašne ljude. Možda onda budete naučili i reč Vojvodina.“

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook